Taksojuhi röövmõrvarid tunnistasid süüd osaliselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Arvet Mägi

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas algas teisipäeval protsess taksojuhi röövmõrvas süüdistatava kahe mehe üle, kes tunnistasid end osaliselt süüdi.


20aastane Timofei Stanovoi ja 32aastane Juri Murdasov tunnistasid, et soovisid taksojuhti röövida, kuid kinnitasid, et tappa teda ei tahtnud.

"Kohus jätkab protsessi kolmapäeval tunnistajate kuulamisega," ütles Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen BNS-ile.

Politsei uurimisandmetel pani Stanovoi esimese kuriteo toime tunamullu detsembri alguses, kui ründas Rakveres Lembitu tänaval kõndinud 40aastast naist ning röövis temalt käekoti.

Mullu jaanuari lõpus pani Stanovoi toime uue kuriteo, kui varastas Rakveres Viru tänaval asuvast korterist kaks mobiiltelefoni. 3. veebruaril proovis noormees aga Rakveres Lembitu tänaval röövida 53aastaselt naiselt käekotti, kuid kuna kannatanu hakkas karjuma, siis Stanovoi ja tema tuvastamata kaaslane põgenesid.

Samal õhtul pärast nurjunud röövi võttis Stanovoi koos Murdasoviga Rakveres turuplatsilt takso ning mehed tellisid sõidu Tapale. Kadrina vallas asuva bussipeatuse lähedal käskisid nad 47aastasel taksojuhil takso kinni pidada ning Juri andis juhile korralduse sõiduki pagasiruumi ronida.

Seejärel istus takso rooli purjus Murdasov, kelle juhtimisel sõitsid mehed veidi ringi ning tagasiteel Tapalt lubati taksojuhil tagasi salongi istuda. Röövlid sõidutasid taksojuhi koju ning jätkasid seejärel tema autoga ringi sõitmist. Veidi hiljem jäi Murdasov võõra auto roolis olles politseile vahele ning kannatanu sai korrakaitsjate käest oma takso tagasi.

Kõige raskema kuriteoni viinud sündmused said alguse 18. veebruari õhtul, kui Stanovoi tellis Rakveres Parkali tänaval takso. 61aastasel taksojuhil paluti sõita Tapale, kuid Kadrina vallas kästi taksojuhil sõita põlluvaheteele ja auto kinni pidada.

Pärast auto peatumist ähvardas Murdasov taksojuhti noaga ning puhkenud rüseluse käigus sai taksojuht vigastada. Seejärel talutasid mehed kannatanu sõiduki pagasiruumi, kus ta saadud vigastustesse suri.

Murdasov ja Stanovoi sõitsid röövitud taksoga Tapa suunas, jätsid auto Moe külas asuval tühermaal maha ning läksid jalgsi edasi Tapale tuttavale külla. Takso koos juhi surnukehaga leiti alles järgmisel päeval.

Politsei tabas Stanovoi ja Murdasovi samal päeval ja kohus võttis nad prokuröri taotlusel vahi alla. Mehed said süüdistuse röövmõrvas ning röövimises ja Stanovoi veel ka varguses. Kohtus süüdimõistmisel ähvardab neid kuni eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles