Repliik: Kõndija tahab avarust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivi Pargi.
Aivi Pargi. Foto: Tairo Lutter

Olen paaril korral saatnud märgukirju Rakvere linnaametnikele, et juhtida tähelepanu kruntidele, mille metsistunud hekid, puud ja põõsad on vallutanud kõnniteed, nii et jalakäijal pole enam õieti ruumi astudagi.


Tulemus oli rahuldav - mõni tee sai avaramaks. Mõtlesin, et kui niidiots on kätte antud, siis taipavad heakorra eest seisjad ehk teistelgi tänavatel sama nõudma hakata. Aga võta näpust - võsa lokkab täies ilus edasi isegi ühel linna peatänavaist. Rääkimata äärelinnast.

Nüüdse lumerohke talvega, kui kõnniteed kõrgele tõusnud, on oht pead pidi oksarägasse kinni jääda. Mõistagi ei tea linnaisad probleemist tuhkagi, sest neile on tähtsad autoteed.


Jalakäijana ootan siiski mõistmist ja tahet olukorda parandada. On ju teada, et avarad takistusteta liikumisteed mõjuvad nagu puhtaks pestud aknad: lasevad positiivsel energial vabalt voolata - ning meil kõigil on palju parem olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles