DROONIVIDEO: Visa mees taastab tulest viidud lauda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulest viidud laut Vihula vallas Sagadi külas.
Tulest viidud laut Vihula vallas Sagadi külas. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Täna koristas Vihula vallas Sagadi külas maha põlenud lauda varemeid selle omanik Rain Merelaid ja lubas koos automaatikaseadmetega pool miljonit eurot maksma läinud hoone uuesti taastada.

Merelaid meenutas, et sai ööl vastu 12. septembrit õnnetusest teada, kui tuttav Võsu vabatahtlik pritsimees umbes poole nelja ajal tema magamistuppa jooksis ja hüüdis: “Laut põleb!” Merelaiu elukoht on poolteist kilomeetrit laudast eemal. Varem oli tulekahju märganud lauda vahetus läheduses elav naaber, kes ka häirekeskusesse helistas.

Kustutustöid raskendas asjaolu, et Sagadi mõisat haldava riigimetsa majandamise keskuse ametnik keelas pritsimeestel mõisa veevõtuvarude kasutamise. See tähendas, et päästjad pidid vee toomiseks kilomeetri asemel sõitma kaheksa kilomeetrit. “Neil lõppes pidevalt vesi otsa ja tulele ei suudetud piiri panna,” rääkis Merelaid.

Lähemalt loe neljapäevasest Virumaa Teatajast

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles