Lumeuputus raskendab oluliselt bussiliiklust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Rakvere linn.
Lumine Rakvere linn. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavune lumerohke talv on oluliselt raskendanud bussijuhtide tööd, kuid senini on õnneks vaid üks Go Busi bussidest pidanud korra sõidu katkestama - sõiduki teelt äravajumise tõttu.


Rakveres linnaliinibussi juhtiv OÜ M.K. Reis-X bussijuht Einar Karjus rääkis, et üldiselt pole sõiduteede üle põhjust nuriseda, sest tänavad on sõidetavad.



Põhilise probleemina tõi ta eile esile hoopis tihtipeale halvasti puhastatud bussipeatused, kus reisijad peavad bussist lumehange astuma.



Rakvere abilinnapea Ain Suurkaevu sõnul oli temagi oma igapäevasel ringsõidul märganud, et neist kohtadest tuleb kogunenud lumi ära vedada. Suurkaev lubas, et tänaseks saab see ka tehtud. "Me viime lume ära sealt, kus see hakkab oluliselt liiklust takistama, sest lumevedu on kallis lõbu," ütles ta.



Abilinnapea rääkis, et linnavalitsuse ametnikud teevad tihedat koostööd politseipatrullidega, kes teatavad, millistele kohtadele on vaja tähelepanu pöörata. Suurkaev ütles samuti, et nad on tänulikud igasuguse liiklusolukorda puudutava informatsiooni eest.



Mis puudutab tänavate hooldust, siis mõningaid probleeme on tekkinud, kuid Suurkaevu arvates püsivad hooldajad hea tava raamides.



Autoomanikel palus ta teha tänavaäärsesse lumevalli nn parkimistasku, siis ei takista pargitud sõiduk ei tänavakoristust ega lumevedu.



Rein Kaljuveeri, maakonnaliine teenindava Go Busi tehnikadirektori sõnul on probleeme pea igal pool.



Näiteks tõi ta liinil nr 64 Tapa-Jäneda-Aegviidu Jäneda raudteeülesõidu juures juhtunu, kus buss vajus kraavi, nii et selle kättesaamiseks tuli tükk aega vaeva näha.



Tapa vallavanem Alari Kirt, kes kraavi vajunud bussi ise näinud oli, avaldas arvamust, et bussijuht polnud küllalt arvestanud kurvilist teed ja raskeid teeolusid. Ta mainis ka, et tegemist ei olnud vallale, vaid riigile kuuluva maanteega.



Üldiselt on vallavanem oma valla teehooldajatega praegusi tingimusi arvestades rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles