Juhtkiri: Rakvere ei ole lastesõbralik

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine ja inimtühi uisuplats Rahvaaia tiigijääl.
Lumine ja inimtühi uisuplats Rahvaaia tiigijääl. Foto: Eva Klaas

Talvine koolivaheaeg on täies hoos ja saabuval lumisel nädalalõpul on veel suurepärane võimalus peredel üheskoos talverõõmudest osa saada.


Tänane Virumaa Teataja annab oma tarbijaküljel ülevaate sellest, kuidas on lood talvevarustuse laenutamisega, ning kõrval on ka reportaaž lumenautijatest.

Kogu seda ilu imetledes peame aga uut aastat alustama terava kriitikaga. Terve mõistus tõrgub uskumast, et äsja UNESCO poolt kõige lapsesõbralikumaks linnaks tituleeritud Rakveres puudub korralikult hool­datud ja valgustatud uisuplats.

Ei piisa vabandustest stii­lis, et raha ei ole. Irooniaga pooleks võiks öelda, et eelarvest üle jäänud 14 miljonist kroonist võinuks panna osa käiku ja teha, mis vaja.

Iga väiksemgi paik on võimeline paari et­tevõtliku mehe initsiatiivil uisuplatsi avama, kui tuua näiteks Väike-Maarja, Haljala või Uudeküla.

Aga maa­konnakeskus suunab inimesed rahvapargi jääle, kus poisikesed õhtupimeduses palehigis lund roogivad, et paljaks saada mõnigi ruutmeeter jääd.

On arusaadav, et praegusel majandus­likult raskel ajal ei ole võimalik ise­gi unistada oma jäähallist, mida nii üks kui teine asjamees on aeg-ajalt jumala­keeli tõotanud.

Aga, head linnaisad, mis kee­las rajada liuvälja kas või keskväljakule, kuhu te nii hirmsasti elu tahate tuua? Seal on valgustus ja muusika juba olemas.

Kas ei oleks mõnus seal kuuse ümber tritsu­tada, linna keskuski lööks kohe elama. Ei hakka siin Tallinna, Helsingit ega New Yorki eeskujuks tooma, meil on olemas Uude­küla, kus tippaegadel käis uiske laenutamas üle saja huvilise päevas.

Ja kui nüüd siiski on võetud nõuks raja­da uisuplats staadioni territooriumile, mis valmiks ehk paari nädala pärast, on sellega hiljaks jäädud - koolivaheaeg ju läbi.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles