Tüdrukute kaklust uurib psühholoog

, uudistejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru kooli õpilaste igapäevane töörütm on reedel toimunud teismeliste tüdrukute kakluse ja seda ümbritseva meediakära tõttu häiritud.
Sõmeru kooli õpilaste igapäevane töörütm on reedel toimunud teismeliste tüdrukute kakluse ja seda ümbritseva meediakära tõttu häiritud. Foto: Arvet Mägi

Teismeliste tüdrukute kaklus Sõmeru põhikoolis viis ühe osapoole reedel haiglasse, juhtunu põhjust asub selgitama ja koolirahu taastama psühholoog.

Sõmeru põhikoolis puhkes reede ennelõunal vahetunni ajal tüli kahe 5. klassi tüdruku vahel. Tüli põhjuseks oli kahe murdeaealise tüdruku omavaheline arusaamatus.

“Sõnadega võib teinekord ka haiget teha. Üks ütles sõna ja teine leidis, et parim viis on asja kätega lahendada,” rääkis kooli direktor Virge Ong. “Niimoodi see lihtsalt juhtus.”

Varem ei olnud kumbki tüdruk vägivaldse käitumisega silma paistnud.

Õpetajad lahutasid kaklema läinud teismelised ning tüli kätega lahendama asunud tüdruk saadeti koju, kannatanu jätkas tavapäraselt koolipäeva.

Nägelusi ja tülisid võib laste vahel ikka ette tulla ja ehk oleks see asi nii jäänudki, kuid reede õhtul kurtis kakluses alla jäänud tüdruk halba enesetunnet. Ema viis ta erakorralise meditsiini osakonda ning haiglas otsustati ta jälgimisele jätta. “Kriisinõustajad rääkisid meile, et see on haigla tavapärane protokoll, kui lastel on löögitrauma kahtlus,” ütles Ong.

Praeguseks on tüdruk haiglast koju lastud ning ilmselt naaseb ta lähipäevil õppetööle.

Esmaspäeval arutasid toimunut kooli juhtkonna, hoolekogu ja Sõmeru vallavalitsuse esindajad. Ühiselt otsustati juhtunu lahendamisse kaasta psühholoog.

Juba täna kohtuvad tüdrukud ja nende vanemad psühholoogiga, et omavahel asjad selgeks rääkida ja kokku leppida. “Oleme mõlema poole lastevanematega rääkinud. Mõlemad pooled on väga mõistvad, ei süüdista juhtunus ei teineteist ega kooli ning on huvitatud olukorra võimalikult valutust lahendamisest,” kõneles Ong.

Kooli direktori sõnul on juhtunu ümber kerkinud meediakära kooli normaalset töörütmi tugevalt häirinud ning kooli peamiseks mureks on selle taastamine.

Juhtunut on asunud uurima ka noorsoopolitsei. “Esialgu on noorsoopolitseinik võtnud kannatanult seletused. Kindlasti kuulab ta ära ka teise osapoole ja seejärel arutab asja alaealiste komisjon,” ütles Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist.

Kuna tegemist on alla 14aastaste tüdrukutega, siis kriminaalmenetlust asja uurimiseks ei alustata, küll aga võib alaealiste komisjon võimalikule süüdlasele määrata karistuse või mõjutusvahendid tema käitumise muutmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles