Idanaabrid on head turistid

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turstid Rakvere linnuses.
Vene turstid Rakvere linnuses. Foto: Meelis Meilbaum

Aastavahetus ja sellele järgnenud õigeusu jõulud meelitasid Rakveresse mullusest oluliselt rohkem turiste Venemaalt.


Kui jõulude ajal tunglesid Rakvere majutuspaikades soomlased ja jõulude ning uue aasta vahel olid öömaja otsijateks peamiselt eestlased, siis alates aastavahetusest on Rakveres väga palju turiste Venemaalt.


Vene turistide peamised huviobjektid Rakveres on linnus, veekeskus, kaubandus ja õigeusu kirik pühak Sergius Florinski säilmetega.

Vanemate jälgedes

Rakvere Jumalaema Sündimise õigeusu kiriku preester Aleksandr Lebedev ütles, et kirik on avatud kõigile ja sel nädalal tähistatud õigeusu jõulupühade ajal oli rahvast kirikus kindlasti tavalisest oluliselt enam.

"Statistikat me ei ole teinud, aga arvata on, et turiste võib meie kiriku külastajate hulgas päris palju olla," lausus preester.

Pikal tänaval jalutanud piiterlanna Viktorija Prokofjeva ütles, et tuli Rakverre koos sõbrannaga. "Vanemad on ikka rääkinud Eestist, kus nad omal ajal palju käisid, mõtlesime, et tuleme ja vaatame järele," rääkis neiu.

Prokofjeva kiitis linnust ja veekeskust ning ka siinset soodsat hinnataset. "Hotellimajutust ja restoranitoitu sellise hinna eest Peterburist naljalt ei leia," sõnas ta.

Kindlasti oli tütarlastel, kes ennast küll usklikuks ei pidanud, plaanis enne Rakverest lahkumist vaadata üle ka pühakusäilmed õigeusu kirikus.

Mullusest rohkem

AQVA Hotel&Spa üks omanikke Roman Kusma ütles, et vene turistid on täitnud nende maja aastavahetusest alates.

"Nad on selles mõttes head turistid, et on kohal vähemalt kolm-neli ööd, mõni aga isegi nädala," lausus Kusma, kelle sõnul on päris paljud tulnud suurte bussidega, kuid hulk inimesi on Rakverre sõitnud omal käelgi.

"Tublisti rohkem kui eelmise aasta alguses, aga siis ei teatud meist seal veel suurt midagi," märkis Roman Kusma, kelle kinnitusel on veekeskust ka ida suunal üksjagu tutvustatud.

Lisaks veekeskuse hotellile, mis on viimased nädalad puupüsti täis olnud, leidub Venemaalt pärit turiste teisteski Rakvere majutusasutustes.

Rakvere linnuse direktori Tiina Põllu ütlusel on tänavu jaanuari alguses linnust külastanud hulga rohkem vene gruppe kui mullu. "Kui selle nädala lõpp kaasa arvata, peaks tulema kokku 56 vene gruppi, eelmise aasta alguses oli gruppe 35," rääkis Põllu.

Lisaks on linnust külastanud palju Venemaalt pärit individuaalturiste.
Mõni grupp on ka tulemata jäänud. Põllu sõnul on põhjuseks toodud liiga külm ilm.

"Vene inimesed tahavad eestlastest rohkem action'it, neile meeldivad kahuripaugud, võistlused, tegutsemine," kõneles Põllu.

"Ja kindlasti tahavad nad midagi kaasa saada, anname neile indulgentsid pattude kustutamise märgiks," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles