Kiviõlis aastaid tegutsenud narkoärikaid ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist. Foto: SCANPIX

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab kolme naist ja kolme meest Kiviõlis aastaid amfetamiini müümises.


Süüdistuse kohaselt omandas 41aastane naine amfetamiini suures koguses tuvastamata isikutelt ja hoidis seda nii oma kodus kui ka mujal.



Amfetamiini müümisega narkomaanidele tegeles ta ise või andis selle edasimüümiseks 26aastasele naisele ja 37aastasele naisele või siis 26-, 31- ja 36aastasele mehele.

Eeluurimisel kogutud andmetel algas uimastiäri 2004. aastal ja vältas kuni 2008. aasta maini, kui politsei sellele lõpu tegi.

"Kriminaalasja raames on konfiskeerimise tagamiseks arestitud süüdistatavatelt erinevatest kohtadest leitud sularaha ligi 35 000 krooni," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk BNS-ile.

Kohtueelse uurimise lõppedes said kõik kolm naist ning 31- ja 36aastane mees süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus omandamises, valdamises, edasiandmises ja vahendamises isikute grupis.

37aastane naine sai lisaks süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus edasiandmises alla 18aastasele isikule.

26aastane mees sai süüdistuse narkootilise aine väikeses koguses ebaseadusliku omandamises, edasiandmises ja vahendamises edasiandmise eesmärgil isikute grupis.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viisid läbi Ida prefektuur ja Viru ringkonnaprokuratuur. Kriminaalasi tuleb arutlusele Viru maakohtu Kohtla-Järve kohtumajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles