Muusikakooli pillipark täienes Arvo Pärdi toel veelgi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAKVERE MUUSIKAKOOLI DIREKTOR TOIVO PEÄSKE MÄNGIMAS ARVO PÄRDI ANNETUSE EEST SOETATUD KSÜLOFONIL.
RAKVERE MUUSIKAKOOLI DIREKTOR TOIVO PEÄSKE MÄNGIMAS ARVO PÄRDI ANNETUSE EEST SOETATUD KSÜLOFONIL. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Helilooja Arvo Pärdi poolemiljonilisest annetusest Rakvere muusikakoolile, millest lõviosa kulus uue kontsertklaveri muretsemiseks, jagus raha veel mitme pilli tarbeks: kool ostis ksülofoni, trummikomplekti ja ¾ tšello.


"Kõik pillid on märgistatud plaadikesega, et see on Arvo Pärdi kingitus," ütles Rakvere muusikakooli sekretär-juhiabi Rita Mets. Lõpuraha eest osteti veel viiulipoognaid.

Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske märkis, et maestro Pärt oli valikutega väga rahul. "Kogu summa läks absoluutselt sihtotstarbeliselt pillide jaoks," kinnitas direktor.

Eesti riigilt kultuuri elutööpreemiaks miljon krooni pälvinud helilooja Arvo Pärt jagas preemia võrdselt sünnilinna Paide ja nooruselinna Rakvere muusikakooli vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles