Piisupi punahirv sõbrustab Koonu külarahvaga

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need kolm kitse olid hetk tagasi Koonu talirapsipõllul koos põgenikhirvega, kes nüüd fotokaamera eest udusse puges.
Need kolm kitse olid hetk tagasi Koonu talirapsipõllul koos põgenikhirvega, kes nüüd fotokaamera eest udusse puges. Foto: Aarne Mäe

Koonu küla rahvas sõbrustab Piisupi külast plehku pannud punahirvega, kes laseb hea maitsta nende antavatel õuntel või kartulikoortel.


Mõne aja eest Porkuni lähedalt Piisupist põgenenud hirvedest on üks uhke isend end paigale seadnud Väike-Maarja lähedale Koonu külla, kus ta viimase kahe nädala jooksul nii kohalikele kui möödasõitjatele huvi pakub.



Külaelanik Mare kirjeldas, et nädalavahetusel oli uhkete sarvedega hirv tema aia taga ja sättis õunapuude alla magama. Naabrimees aga rääkis, kuidas ta loomale kartulikoori andis.



Mare sõnul oli hirv suure tee lähedal ning paljud autojuhid peatusid, et looma lähemalt vaadata, kord käisid ka kohalikud jahimehed põllu servas hirvest pilti ja filmi tegemas.



"Mul oli veel hirm, et viimaks jääb selle paksu udu tõttu auto alla," ütles Mare ja näitas talirapsi põllul arvukaid kitsejälgi ning magamisasemeid.



"Puuoksad olid nii härmas ja see hirv nende vahel, täitsa nagu muinasjutus, ta on ikka tõesti suurepärane loom," sõnas Mare.



Külaelanikud usuvad, et tegemist on ühe Piisupist plehku pannud loomaga, sest tema kõrva küljes on oranž number.



Hirv seltsib vahel ka kitsekarjaga, kes samal põllul maiustamas käivad, kuid enamasti hoiab omaette.


Tamsalu valda hirvefarmi rajanud Hollandi ärimees teatas mullu novembris, et farmist põgenes kümme looma, kellest kuus saadi ruttu kätte, kuid neli jäi ula peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles