Võlausaldajad saavad Rakvere Piiritusetehasest 30 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere piiritustehas.
Rakvere piiritustehas. Foto: Vello Taimre

Rakvere Piiritustehase pankrotimenetluses koostatud jaotusettepaneku järgi saavad võlausaldajad tagasi üle 30 miljoni krooni, enam kui 29 miljonit läheb Rietumu Bankale.


Rakvere Piiritustehase pankrotihaldur Reet Relvik ütles BNS-ile, et Rietumu Banka saab kõnealuse summa tagasi, kuna müüdud varadel lasusid hüpoteegid vaid panga kasuks. Ülejäänud 90 võlausaldajat peavad jagama umbes 600 000 krooni.

Relvik lisas, et tervikvarana müügis olnud tootmismaad ja kinnistud õnnestus müüa 32 miljoni krooniga. Need omandas Efields OÜ, kes halduri sõnul tegeleb praegu tehase seadmete kontrolli all hoidmisega.

Efields tegutseb biokütuste valdkonnas, olles peamiselt tooraine tootja, kuid võimalusel vääristab ettevõte oma toodangut.

Varasema info järgi tunnustati Rakvere Piiritustehase vastu pankrotimenetluses nõudeid mahus 57,4 miljonit krooni.

Kohus algatas Rakvere Piiritustehase pankrotimenetluse mullu aprilli algul Eesti Gaasi ja Tartu Veski avalduste alusel. Algselt taotles ettevõte saneerimismenetlust, kuid loobus hiljem avaldusest.

Piiritustehase omanikeks olid OÜ Unostar ja OÜ Renessa Haldus. tehas oli omanike kaudu seotud ka endise alkoholitootja Onistariga.

Krediidiinfo andmeil jäi Rakvere Piiritustehas 2007. aastal 94,4 miljoni kroonise müügitulu juures 14,6 miljoni krooniga kahjumisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles