Rakvere ametikool jõuab reedel sarikapeoni

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikooli direktor uurib, kas tegu on ikka ametikooli jaoks valminud paneeliga, tema taga seisab E-Betoonelemendi Rakvere tehase tootmisjuht Ivar Maran.
Rakvere ametikooli direktor uurib, kas tegu on ikka ametikooli jaoks valminud paneeliga, tema taga seisab E-Betoonelemendi Rakvere tehase tootmisjuht Ivar Maran. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere ametikooli töökojakompleksi renovee­rimis- ja juurdeehitise ehitustööd on jõudnud nii kaugele, et reedel hakatakse sarikapidu pidama.


Esmaspäeval käis ametikooli direktor Hannes Mets E-Betoonelemendis viimaseid paneele vaatamas.

Hannes Mets rääkis, et ametikooli juurdeehitis kerkib kavandatust aeglasemalt, sest ilm on töösse oma korrektiivid teinud.

"Valutöid ja müüriladumist saab teha, kui väljas on kaheksast miinuskraadist soojem, aga sellist ilma on viimasel ajal suhteliselt vähe olnud," lausus Mets, kelle sõnul raskendas töid oluliselt ka vahepealne suur lumesadu.

"Kurb oli vaadata, kuidas katusesoojustuse paigaldajatel kulus suur osa ajast lume rookimisele," lisas ta.

Tähtaeg nihkub

Hannes Mets ütles, et esialgse kava kohaselt pidi ehitustöö valmis saama ja maja seadmetega sisustatud olema aprilliks, kuid praegu sellega arvestada ei saa.

"Oleme realistid," lisas ta karmile talvele viidates. Ka seadmete soetamise riigihange on veel välja kuulutamata, kuid direktori sõnul tehakse seda lähipäevil.

Ametikooli direktor oli rõõmus, et suhteliselt viimasel hetkel otsustati teha projekti muudatus ja asendada laotud seinad paneelidega.

"Kui oleksime siiski ladumise valinud, poleks praegu sealgi, kus oleme," lausus Hannes Mets.

E-Betoonelemendi Tamsalu tehase töödejuhataja Ülo Kaldam ütles, et esialgu ei tundunudki ametikooli ehituseks tehtud tellimus eriti suur, aga kui seinapaneelid lisandusid, tuli töö Rakvere ja Tamsalu tehase vahel ära jagada.

Rakvere tehase õõnespaneelide tootmise juht Marek Prees rääkis, et tehas toodab seitse päeva nädalas liipreid.

"Ainult Rakveres polekski jõudnud valmis teha," nentis ta.

Esmaspäeval käis ametikooli direktor Hannes Mets E-Betoonelemendi Rakvere tehases viimaseid ametikooli ehitusele minevaid paneele vaatamas ja tööasju arutamas.

Ühine keel leiti kiiresti, sest enamik meestest on Rakvere ametikooli vilistlased.

E-Betoonelementi seob Rakvere ametikooliga pikaajaline koostöö.

"Kooli õpilased käivad ikka meie juures tootmisega tutvumas ja oleme ise paljud seal koolis käinud, nüüd kutsusime seekordse koostöö lõpetuseks koolijuhi endale külla," kõneles Marek Prees.

Helge tulevik

Koolijuhi hinnangul on Rakvere ametikooli tulevik helge.
"Raha on olemas ja maja kerkib," ütles Hannes Mets.

Esmaspäeval avati riigikassas kõik europrojektidega seotud arved, mida seni kasutada ei saanud, ja nii on ka finantseerimisprobleemid lahenduse leidnud.

Päris probleemivaba olukord siiski ei ole, sest töökojakompleksi valmimiseni tuleb läbi ajada oma praktikabaasita.

Järgmisel nädalal avatakse kooli peamaja projekteerimise pakkumised.

"Kava järgi peaks peamaja remont algama detsembris, nii et järgmine õppeaasta on meie jaoks väga keeruline," rääkis Hannes Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles