Küsitlus: Kas teie kodu on soe?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel talvel valitsenud pakase tõttu on katlamajad tootnud tavapärasest enam sooja. See aga tähendab, et elanikel tuleb maksta kõrgeid küttearveid.
Sel talvel valitsenud pakase tõttu on katlamajad tootnud tavapärasest enam sooja. See aga tähendab, et elanikel tuleb maksta kõrgeid küttearveid. Foto: Elmo Riig / montaaž
Tiit (57)
varsti pensionär
Rakvere

Kuidas ise kütan, nõnda on. Nii et on täitsa normaalne, peab hästi sooja. Mul on kaks ahju ja pliit. Pliit on hea ja kasulik - saab toa soojaks ja saab süüa teha. Üle 23 kraadi ma ei lase, siis hakkab juba palav. Eks puid läheb oma kümme ruumi või natuke rohkem selle talvega ära.

Ain (57)
elektrik
Rakvere

Elan korteris kolmekorruselises majas, meil on automaatika: kui õues on külm, siis on radikad tulised, ja kui õues on null, siis on leiged. Eks pärast paista, kuidas arved on - detsembri oma oli enam-vähem.

Elle (64)
pensionär
Rakvere

21 kraadi on ikka toas, nii et võib kitli väel olla. Elan kortermajas ja olen rahul. Kas meie ühistul ka võlglasi on, seda ei tea, teab raamatupidaja. Aga hinnad on minu meelest keskmised.

Piret (37)
juuksur
Rakvere

Jaa, meil on soe, aga kütma peab rohkem! Elan eramajas, kütan puudega. Ikka 24 kraadi on toas, olen sellega harjunud. Kütad hommikul ja õhtul, siis on soe.

Aili (56)
töövõimetuspensionär
Rakvere

Üldiselt on soe, elan kortermajas. Sooja on 21-22 kraadi. Kas meie ühistus küttevõlglasi on, seda ei tea. Varem, kui ühistut ei olnud, oli probleeme küll.

Seadus on ju selline, et kui ka on võlglasi, siis juhatus ei tohi sellest teisi elanikke teavitada, et ei tekiks näpuga näitamist. Aga ju siis osatakse raha ja arved korda sättida.

Meil oli vana veneaegne soojusvaheti, mis tegi sooja vett. Suve alguses, kui selle välja vahetasime, on soojaarved isegi odavad, võrreldes varasemaga. Sest varem oli ühe kandi soojavee hind juba 600 krooni ligi, pärast on olnud 160 krooni ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles