Põlevkiviõli müügimaht kahanes mullu pisut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivi kaevandamine.
Põlevkivi kaevandamine. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viru Keemia Grupi (VKG) 2009. aasta põlevkiviõli müügimaht oli 215 000 tonni, aasta varem oli see 220.000 tonni.



VKG avalike suhtete juht Julia Aleksandrova ütles , et mõlema aasta ekspordimahud on samad ning ekspordiks läks mullu 85 protsenti ettevõtte toodangust.

Aleksandrova märkis, et eelmise aasta esimesel poolel oli põlevkiviõli hind ebastabiilne ning tundlik, kuid nõudlust VKG toodete järele see ei mõjutanud.

"Alates 2009. aasta teisest poolest pööras hind kasvule ning meil on alust oodata selle stabiliseerumist käesoleva aasta lõpuks," lausus ta.

Aleksandrova lisas, et VKG uus Petroteri-nimeline õlitehas on käivitustöödel ning tehase täisvõimsusele plaanib ettevõte jõuda mais.

Tehase võimsuseks on 3000 tonni põlevkivi ööpäevas, kogu käivitusperioodi jooksul detsembris töödeldi tehases 500 tonni põlevkivi ning saadi ligi 50 tonni põlevkiviõli.

Uue tehase rajamise ettevalmisamine algas VKG-s 2002. aastal. Projekti ettevalmistustöö algas 2005. aastal, ehitustööd 2007. aasta alguses.

Kõik tehase hooned ning seadmed said valmis 2009. aasta oktoobris. Tehase projekteerimises ning ehituses osales kokku 27 ettevõtet, kellest suurimateks alltöövõtjateks olid Remeksi Keskuse AS, Fredmaster AS ning Viru RMT OÜ.
Projekti maksumuseks on 1,1 miljardit krooni.

VKG Oil AS-i põhitegevusalaks on põlevkivi termiline töötlemine, mille käigus saadakse põlevkiviõli, -kemikaale ja -gaasi. Ettevõttel on 560 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles