Veokijärjekorrad idapiiril pikenesid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Einar Vallbaum nõustub, et piirijärjekordade pikenemine Narvas mõjutab äritegevust Eestis negatiivselt ning probleemile tuleks leida kiiresti põhiseadusega kooskõlas olev lahendus.
Maavanem Einar Vallbaum nõustub, et piirijärjekordade pikenemine Narvas mõjutab äritegevust Eestis negatiivselt ning probleemile tuleks leida kiiresti põhiseadusega kooskõlas olev lahendus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eelmise aasta lõpus idapiirilt kadunud veokijärjekorrad on tasapisi jälle pikenema hakanud ning laupäeval ulatus piiriületuse ooteaeg Narvas 22 tunnini.


Laupäeval kell 13 ootas Narva piiripunktis Venemaale pääsu 61 veokit ja eeldatav ooteaeg oli seal veninud 22 tunnini.

Koidula piiripunktis oli järjekorras 30 ja Luhamaal viis veokit. Kõige kiirem, viietunnise ooteajaga piiriületus oligi Luhamaal.

Kui veel detsembri keskel ootas piiril Venemaale pääsu sadu veoautosid, siis alates kuu lõpust oli nii Narva, Koidula kui ka Luhamaa piiriületuspunktis järjekord maksimaalselt paaritunnine.

Veokite järjekorrad Eesti idapiiril on ka varem aastavahetuse eel kadunud, sest Venemaal on aasta lõpus ja uue aasta alguses pikad pühad ning asutused ja ettevõtted ei tööta. Tavaliselt hakkavadki piirijärjekorrad taastuma uue aasta alguses pärast pühade lõppu Venemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles