Metsakaameraid jälgitakse kogu maailmas

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söödaplatsidel käivad einestamas eelkõige notsud, mistõttu metsakaamerad on ristitud Sea-TVks. Veebi vahendusel on otsepilti loomade tegutsemisest jälginud miljonid inimesed.
Söödaplatsidel käivad einestamas eelkõige notsud, mistõttu metsakaamerad on ristitud Sea-TVks. Veebi vahendusel on otsepilti loomade tegutsemisest jälginud miljonid inimesed. Foto: www.looduskalender.ee

Talvisel ajal saavad kõik huvilised interneti vahendusel jälgida, mis toimub metssigade söödaplatsil, lindude toidulaual või mere ääres, kus elavad hülged.


“Kas sina tead, mis on Sea-TV? Mina tean, issiga koos vaatame. Õhtul, enne magamaminekut. See on see, kui notsud tulevad sööma. Aga see ei ole telekast, internetist hoopis,” rääkis viieaastane Rain õhinal.



Ta ütles, et Sea-TV on isegi huvitavam kui päristelevisioon. “Ja see on hoopis teistmoodi kui raamatust pilte vaadata,” leidis poiss.



Sel hooajal alustasid metsakaamerad pildi edastamist söötmisplatsidelt pisut enne jõule.



“Televisioon” näitab otsepilti niikaua, kui metsaelanikud lisatoitu vajavad, see tähendab - kevadeni. Kui paaril varasemal aastal on miljonid inimesed jälginud loomade, eelkõige metsanotsude tegutsemist Tartumaa metsas, siis tänavu näeb otsepilti lisaks ka Lääne-Virumaalt.



“Duubeldamine on alati hea, kui ühe kaameraga peaks midagi juhtuma,” rääkis looduskalendri toimetaja ja mitme metsakaamera projekti eestvedaja Gennadi Skromnov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles