Tartust kuus judomedalit läänevirulastele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brita Saar.
Brita Saar. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Tartus peetud Eesti noorte A-vanuseklassi ja täiskasvanute meistrivõistlustelt judos tõid Ipponi ja Sakura sportlased koju kuus medalit: noorte konkurentsis neli ja täiskasvanute arvestuses kaks.


Laupäevastel noorte meist­rivõistlusel olid eriti edukad Ip­poni judokad, võites kaks meistrikulda: Kristo Sauela oli võidukas poiste kuni 60 kg kehakaalus ja Brita Saar tüdrukute kaalukategoorias üle 70 kg. Sakura neidude saagiks jäid hõbe- ja pronksmedal. Hõbedase autasu pälvis Rahel Kallas (kuni 63 kg) ja pronksise Kristel Mäekivi (kuni 48 kg).



Neljanda koha said Sakura judoka Karin Kallas kehakaalus kuni 60 kg ja Ipponi klubi võistleja Nikita Bilitšenko kehakaalus kuni 81 kg.



Tugevas konkurentsis saavutas hinnatava viienda koha kehakaalus kuni 60 kg võistelnud Ipponi klubi judoka Allan Posatetski.



Pühapäevasel täiskasvanute jõuproovil võitis hõbemedali Ipponi värvides võistelnud Katarina Tširkina (kuni 57 kg), kes praegu elab ja treenib Riias. Lisaks noorteklassis saavutatud pronksile pälvis Sakura neiu Kristel Mäekivi pronksmedali ka täiskasvanute kehakaalus kuni 48 kg.



Sakura klubi judokad Karin Kallas ja Jaanus Freienthal said täiskasvanute konkurentsis oma võistlusklassis vastavalt viienda ja seitsmenda koha.



Lääne-Virumaa judotreenerite sõnul järgiti Eesti tänavustel meistrivõistlustel juba uusi, 2010. aasta jaanuarist kehtima hakanud määrusi, mis keelavad otserünnakud altpoolt vööd, s.o haarded jalgadest.



Eksimuse korral on karistuseks diskvalifitseerimine (hansoku-make). See reegel sai saatuslikuks nii mõnelegi favoriidile, kes reflektoorselt sooritas keelatud võtte, üheks eksijaks oli ka Katarina Tširkina.



"Uute reeglitega kohanemine ja oma tehnikaarsenali ümberkujundamine on vanadele tegijatele üpris keeruline," tunnistas judotreener Riho Rannikmaa.



"Muudatuse eesmärgiks on tõsta judokad maadlema püstises asendis, et eristuda vabamaadlusest, mille sarnaseks judo vägisi muutus," selgitas Rannikmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles