Kadrina aasta tegija on tantsujuht Ivi Lehtmets

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvariidevööd. Pilt on illustratiivne.
Rahvariidevööd. Pilt on illustratiivne. Foto: Karin Kaljuläte/Maaleht

Kadrina vallavolikogu otsustas kolmapäevasel istungil aasta tegija 2009 tiitli määrata rahvatantsujuht Ivi Lehtmetsale.


Vallavanem Aivar Lankei sõnul esitati aasta tegija tiitlile viis kandidaati.



"Ivi Lehtmets on järjepidevalt Kadrinas rahvatantsijaid juhendanud ja nüüd juhendab veel Vihula valla tantsurühma. Möödunud laulu- ja tantsupeoaastal oli tema ka Lääne-Virumaalt tantsupeole enim kollektiive saatnud juhendaja," lisas Lankei.



2009. aasta üldtantsupeost võttis Lehtmetsa juhendamisel osa neli rahvatantsurühma Kadrinast ja Võhma seltsimaja naisrühm.



Lehtmets on olnud ja oli möödunud üldtantsupeol rühmade liigijuhi assistent, osalenud pidude ettevalmistusmeeskonnas ning suurel väljakul aidanud kollektiive paika sättida.



Kõikides juhendatavates tantsurühmades on Lehtmets suutnud säilitada olemise ja tegemise rõõmu, et endal ja tantsijatel oleks mõnus ja hea.



Aasta tegija statuudi kohaselt antakse auhinna saajale välja vastav tunnistus, mälestusese ja rahaline preemia 5000 krooni, mis antakse Ivi Lehtmetsale üle 24. veebruari aktusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles