Talvekoolis parandati eesti keele oskust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Reedel lõppeb Otepääl viiepäevane Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži talvekool, kus 32 vene emakeelega üliõpilast said parandada oma eesti keele oskust.



Lisaks eesti keele oskuse edendamisele õpiti tundma ka Eesti kultuuri ning eri piirkondade omapära.


Ürituse eestvedaja, kolledži eesti keele õpetaja Kaire Viili sõnul sujus kõik hästi ja tudengid olid pakutava programmiga väga rahul.



Tegeleti intensiivse keeleõppega ning külastati õppetöö raames Suusamuuseumi ja Eesti Lipu muuseumi, tutvuti Otepää kiriku ajaloo ning Hellenurme vesiveskis 1930ndate aastate eluolu ja veski tööga.



Samuti anti tudengitele õppepäevade jooksul teadmisi spordi- ja turismielust Otepääl ning kohalikest ettevõtlusvõimalustest.



Viili sõnul soovivad Kohtla-Järvel asuva kolledži tudengid väga eesti keelt õppida.

"Meil on võimalik eesti keelt ka vabaainetena õppida ning need rühmad on väga populaarsed. Üliõpilased on kodused ülesanded alati korrektselt ära lahendanud ning mõned pingutavad rohkemgi, kui õppetöö nõuab," rääkis Viil õpilaste huvist eesti keele vastu.

Tema sõnul pole kahjuks Ida-Virumaal väga palju variante eesti keelt aktiivselt kasutada ja seetõttu on koolitustel pakutav võimalus eesti keeles olmetasandil suhelda paljudele abiks.

See aitab saada üle ebakindlusest ja õpitut reaalselt ka kõnes kasutama hakata.

Samuti pakub õppetöö väljaspool koolikeskkonda vaheldust rutiinsetele keeletundidele ja tõstab seega õpilaste motivatsiooni.

Talvekool viidi läbi Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed toel.

Tegu oli järjekorras teise sarnase üritusega - mullu kevadel käisid Virumaa tudengid keeleoskust parandamas Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles