Viru maratoni võitis olümpiakoondislane Roland Lessing

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. Viru maratoni põhidistantsi (42 KM)
start
26. Viru maratoni põhidistantsi (42 KM) start Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Mõedaku spordikeskuses täna 26. Viru maratoniga startinud Eesti pikamaasuusatajate EMT Estoloppeti maratonide sari tõi lumesajust ja tuulist talveilma trotsides pikale ja lühikesele maratonirajale kokku 1290 suusatajat.


Tuisuse ilma tõttu oli osalejatel probleeme kohalejõudmisega, mistõttu korraldajad otsustasid maratonisõpradele vastu tulles stardi pool tundi edasi lükata.

Vabatehnikas sõidetud pika - 42 km pikkuse- põhidistantsi võitis Eesti laskesuusakoondislane Roland Lessing, kes varemgi Viru maratone võitnud. Peatselt Kanadasse Vancouveri taliolümpiale sõitval Lessingul kulus maratoniraja läbimiseks üle kahe tunni - 2.02.54,5.

Kohe tema järel lõpetas teisena Priit Narusk (aeg 2.02.58.3). Kolmas oli külalisvõistleja Peterburist Vjatšeslav Zujev (2.03.47,0).

Ka naiste arvestuses oli edukaim olümpialasest laskesuusataja mullust võitu kaitsma tulnud Kadri Lehtla, kes ajaga 2.18.58,3 oli üldjärjestuses 27.
Mulluse Estoloppeti sarja üldvõitja 26. Viru maratonil liidrisärgis startinud järvamaalasest Tamsalu suusatreener Ilmar Udam lõpetas ajaga 2.11.32,5 põhidistantsi esikümne. Läänevirulastest oli Ulvar Pavlov 18.

Lühikese raja - 25 km - läbis kõige kiiremini (aeg 1.24.13,0) Tallinna Nõmme spordiklubi 14aastane suusapoiss Toomas Kollo. Kaks järgmist kohta kuulusid Lääne-Virumaa noortele: Tamsalu suusataja Kauri Piiskoppel oli teine ning Rakvere noormees Markko Etverk kolmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles