Inimesed ei tea apteeki pildiga dokumenti kaasa võtta

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Digiretsepti alusel ravimite väljastamine on näidanud, et põhiline, millega inimesed ei oska ravimite järele tulles arvestada, on vajadus võtta kaasa isikut tõendav pildiga dokument.


Kadrina apteegi juhataja Malle Kongi rääkis, et inimesed pole siiani endale selgeks teinud kahte põhilist digiret­septiga seonduvat asjaolu.


Esiteks, et digiretsepti alusel apteegist ravimi kätte saamiseks on vaja apteekrile esitada isikut tõendav pildiga dokument, mida Kongi sõnul väga sageli inimestel kaasas ei ole. Samas peab kellelegi teisele medikamenti ostes teadma selle inimese isikukoodi.

Üleminekuperiood lühike


Eriti pani Kongi seda südamele lapsevanematele, kellest nii mõnigi tuleb ravimi saamiseks lapse sünnitunnistus näpus, kuid enda dokumen­ti kaasas ei ole - sellisel juhul ei saa apteeker rohtu väljastada.

Teiseks juhtis juhataja tähelepanu, et ükski digiretsept ei tekki süsteemi iseenesest, arst peab selle ikkagi välja kirjutama. Aga selleks on vaja patsiendil arstile teatada, et ta retsepti vajab.

Peale kuuajast digiretsepti toimimist andis Malle Kongi süsteemile rahuldava hinde, kuid arvas siiski, et digiret­septile kehtestatud kahekuuline üleminekuperiood on lühikesevõitu: endiselt on käibel veel palju paberretsepte ja mitte kõik arstid ei väljasta veel digiretsepti.

Kunda apteegist öeldi, et üldiselt on kõik sujuvalt läinud, vahel harva on retseptikeskus lühikest aega liinilt maas olnud. Küll aga on osa patsiente uue süsteemiga väga rahul, enam ei pea nad retsepti saamiseks Rakverre sõitma.

Roela apteegi juhataja Riine Org ütles, et eks viperusi ole ikka ette tulnud, aga seni on hakkama saadud ja tegelikult on süsteem fantastiliselt hea, kui kõik jookseb, sest apteekri jaoks teeb digiretsepti süsteem töö lihtsamaks.

Kliendid on mõistvad

Kliendid on Roela apteegi juhataja sõnul mõistvad olnud, sest maapiirkonnas on internetiühendusega nii nagu on ja aeg-ajalt võtab süsteemis toimetamine aega. Samas teadis Riine Org rääkida juhtumist, kui perearst oli patsiendile digiretsepti välja kirjutanud, inimene tuli oma ravimitele kohe järele, aga retsept polnud veel retseptikeskusesse jõudnud.

Tamsalu apteegi juhataja Külli Maasik kõneles, et kui algul, paaril päeval oli retseptikeskuses probleeme, siis nüüd tundus juhatajale, et tõrkeid on arstide programmis.


Sarnaselt Malle Kongile märkis Külli Maasik, et patsiendid ei tea vajadusest digi­retsepti saamiseks kõigepealt arsti või registraatori poole pöörduda, tullakse otsejoones apteeki.

Samuti ei tea kliendid pildiga dokumenti kaasa võtta, mida mainis ka proviisor Tiina Kompus.

Uue süsteemiga on Kompus siiski väga rahul ja tema hinnangul läheb digikeskkond järjest paremaks.

Digiretsept

Lähitulevikus saab digiret­septiga ravimeid osta igast Eesti apteegist, kuid Lääne-Viru maakonnas kasutatakse digi­retsepti süsteemi 29. jaanuari seisuga alljärgnevates asutustes:


Haljala apteek, Kadrina apteek, Kunda apteegi haruapteek, Kunda apteek, Laekvere apteek, Rakke apteek, Rakvere Keskväljaku apteek, Rakvere Linnaapteek, Rakvere Pereapteek, Virumaa apteek Rakveres, Tuleviku apteek Rakveres, Põhjakeskuse apteek Rakveres, Kondivalu apteek Rakveres, Kroonikeskuse apteek Rakveres, Roela apteek, Sõmeru apteek, Tamsalu Uus Apteek, Jaama apteek Tapal, Tapa apteek, Keskuse Pereapteek Tapal, Vinni apteek, Võsu apteek, Väike-Maarja apteek.
Allikas: Eesti Haigekassa koduleht


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles