Vene turistid avastasid mullu Rakvere linna

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turiste meelitab nii veekeskus kui vana ordulinnus.
Vene turiste meelitab nii veekeskus kui vana ordulinnus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Hoolimata Venemaa ja Eesti vahelistest poliitilistest pingetest, kasvas eelmisel aastal tunduvalt Venemaa turistide huvi Eesti vastu, kirjutab Travel Trade Gazette Russia.


Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiesindaja Moskvas Tõnu Steinbergi tõdemusel tõstis jõuliselt kasvanud vene turistide hulk Venemaa Eesti külastatavuse poolest eelmisel aastal teisele kohale.

Endiselt tunnevad kõige suuremat huvi Eesti vastu soomlased (700 000 inimest), kellele järgnevad Venemaa (82 000 inimest), Saksamaa, Rootsi ja Läti turistid.
Kui rääkida turistidele huvi pakkuvatest Eesti linnadest, siis on eesotsas Tallinn, Pärnu, Tartu, Haapsalu ning Saaremaa.

Kuid kõige märgatavamat - lausa kahekordset - vene turistide numbri suurenemist võis eelmisel aastal märgata Lääne-Virumaal, kirjutab Travel Trade Gazette Rus­sia.

"Seal on olemas Rakvere linn, kus eelmisel aastal avati tänapäevane spaa keskus," rääkis Steinberg väljaandele, viidates Aqva spaale, kus võib viimasel ajal näha palju turiste Venemaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles