Narva soovib võtta 66 miljonit krooni laenu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Narva linn on saatnud rahandusministeeriumile taotluse, et kooskõlastada laenu võtmine sellel aastal kogusummas 66,3 miljonit krooni.


Linn soovib laenu võtta kahe projekti jaoks. Tehnilise infrastruktuuri ehitamiseks tööstuslikul territooriumil Kerese, Linda ja Suur-Aguli tänavate vahelisel maa-alal soovib Narva laenu võtta 34,4 miljonit krooni, selgub ministeeriumile saadetud kirjast.

Infrastruktuuri ehitamise projekti omafinantseering on 5,2 ja sildfinantseering 29,2 miljonit krooni.

Teine projekt on Narva Kadastiku 39 tööstusala taaskasutusele võtmise ettevalmistamise esimene etapp, mis seisneb juurdepääsutee ehk Kadastiku tänava rekonstrueerimises ja sinna valgustuse rajamises.

Antud projekti jaoks soovib Narva 2010. aastaks laenu võtta 31,9 miljonit krooni.

Projekti omafinantseering on 4,8 ja sildfinantseering 27,1 miljonit krooni.

Mõlemad projektid on esitatud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS), kes taotlusi menetleb.

Narva plaanib projektide rahastamiseks kasutada piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meedet.

Valitsus kiitis 2009. aasta 5. märtsil heaks määruse, mille kohaselt peavad vallad ja linnad ning nende allüksused kooskõlastama oma uued rahalised kohustused rahandusministeeriumiga.

Määrus kehtib kuni 2011. aasta lõpuni.

Valitsus märkis toona, et majandussurutise tingimustes aitab täiendav piirang ennetada kohalike omavalitsuste finantsraskuste teket.

Tulude ja eelkõige tulumaksu laekumiste kiire vähenemise korral väheneb kohalike omavalitsuste omafinantseerimise võimekus. See omakorda raskendab juba võetud kohustuste teenindamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles