Juhtkiri: Lülitame end olümpialainele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu suusataja Timo Simonlatser.
Tamsalu suusataja Timo Simonlatser. Foto: Toomas Huik

Alanud nädal lülitab spordisõbrad taas olümpialainele - alates reedest kuni kuu lõpuni saab jälgida Vancouveri talimängude kulgu.


Küllap leidub inimesi, kes ennast juba aegsasti valmis seadnud, teinud mitmesuguseid ettevalmistusi, et tulemuste jälgimine võimalikult täiuslik oleks, mõni on ostnud lausa uue televiisorigi ja teine hakkab olümpiapäevikut pidama.



Samas on kindlasti neid, keda kauged talimängud hoopis külmaks jätavad, kas siis lihtsalt huvipuuduse tõttu või sellepärast, et endalgi igapäevamuresid küllaga.



Ometi ei saa keegi vastu vaielda tõigale, et iga nelja aasta tagant korraldatav spordipidu võib anda positiivseid elamusi ja emotsioone, mis meid meie igapäevaelus aitavad. Kujutagem ette või pensionäre, kelle halli- ja igavavõitu igapäevaelu on nüüd palju huvitavam.



Mõistagi kehutavad tublid talisportlased meid endidki lumele, et viimast võtta. Jutt ei käi üksnes maratonidest, millest isegi algajad suusatajad oskavad mõnu tunda, vaid lihtsalt igaühele kohustuslikust värske õhu sõõmust mõnel meie paljudest suusaradadest.

Tänases Virumaa Teatajas kirjutab skulptoriks õppiv Teet Suur, kuidas temal läks Tamsalu-Neeruti maratoni läbimine.

Sel nädalal saab lehest lugeda ka harrastussportlasest Ivo Kuusalust, kes mõõtis Itaalias Marcialongas lausa 70kilomeetrist rada koos meie olümpialootuse Jaak Mae ja teiste ligi paarisaja Eesti ning 10 000 välismaa spordihuvilisega.

Kui vaadata aga veel Vancouveri poole, siis seal on Lääne-Virumaalgi esindatus täiesti olemas - Kanadas heidab võistlustulle ka Tamsalust pärit suusasprinter Timo Simonlatser, kel kogemustepagasis 32 MK-etappi ja kaks MMi.

Loodame parimat!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles