Repliik: Noored pensionärid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht.
Eevi Kuht. Foto: Meelis Meilbaum

Teleris küsitleti noori inimesi, et mida nad arvavad pensioniea tõstmisest 65. eluaastani. Üks vastas, et tema küll ei kujuta oma erialal ette nii kõrges eas töötamist. Teised arvasid rõõmsalt, et pole hullu, nemad võivad nii vanalt ametis olla küll.


Huvitav, mida arvavad töö­andjad. Et kui tulevad töö­kohta otsima näiteks 35-, 45- ja 60aastane inimene, kelle kasuks nad otsustavad. Küllap praagivad viimase kohe välja.



Eriti veel, kui inimene vajab väljaõpet. Ei mäleta, et populaarses "Tööotsija" saates oleks kandideerimagi valitud üle 50aastasi.



Jõukamais riikides on edasipüüdlikud inimesed ennast vanaduseks jõudnud kindlustada, näiteks asutanud oma firma, meil ei suuda paljud selleks ajaks pangalaenegi ära maksta, rääkimata reisidest ja tervise eest hoolitsemisest.



Kurb muidugi, et rahvas vananeb ja töötegijaid jääb pensionäridega võrreldes järjest vähemaks.


Kuskilt peab töötegijaid juurde tulema.



Statistika järgi töötab praegugi kolmandik pensionäridest, ilmselt enamik naised, tulevikus tuleb ka meestel kauem vastu pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles