Ebaverre kerkib jaanideks kõlakoda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäevaks saab see arhitekt Aare Uukado nägemus Ebavere kõlakojast reaalsuseks.
Jaanipäevaks saab see arhitekt Aare Uukado nägemus Ebavere kõlakojast reaalsuseks. Foto: eskiis

Väike-Maarja lähedale Ebavere mäe jalamile kerkib jaanipäevaks puidust ja paekivist kõlakoda, mis moodustab ühise ansambli tervisespordikeskusega.


Väike-Maarja abivallavanem Kaarel Moisa rääkis, et vabaõhulava kerkib Ebavere tervisespordikeskuse lähedusse. Kõlakoja juurde rajatakse asfalteeritud plats.


"Ehituse maksumus on miljon krooni ja kõlakoda plaanitakse valmis saada jaanipäevaks," kõneles Moisa.
Kõlakoja rajamise mõtte algatajaks oli MTÜ Väike-Maarja Valla Rahvaspordiklubi. Raha saadi PRIA-lt külade uuendamise ja arendamise investeeringutoetusena.

Kõlakoja kõrgus tuleb viis meetrit ja põrandapinda vabaõhulaval 65 ruutmeetrit. Kõlakoja ette rajatakse 300 ruutmeetri suurune asfaltplats. "Ehitus tuleb multifunktsionaalne ja sulandub arhitektuuriliselt ühtseks tervikuks Ebavere tervisespordikeskusega," ütles projekti autor Aare Uukado.

Multifunktsionaalne ehitis

Väike-Maarja valla ettevõtja ja korvpallielu üks eestvedajaid Hans Kruusamägi tundis heameelt selle üle, et lisaks muude kultuuriliste ja sportlike tegevuste kõrval saab kõlakoja ees oleval platsil mängida ka tänavakorvpalli.

"Kahtlemata rikastab see võimalus korvpallitraditsioonidega valla suvist spordielu," märkis Kruusamägi.

Veteranide maailmamängudel korvpallis pronksmedali võitnud Hans Kruusamägi lubas varasuveks valmival väljakul ka ise treenimas ja mängimas käia.
Vabaõhulava ehitava OTO Ehitus OÜ juhatuse liige Margus Kaare teatas, et ehitusega alustatakse kohe, kui lumi on sulanud.

"Kuna ehitus asub mäeküljel ja alla jääb looduslik lohk, siis võib kevadel lumeveega probleeme tekkida. Aga jaa­nipäevaks on plaan kõlakoda valmis ehitada," märkis Kaare.

Firmajuhi arvates on ehitise keerukam ja aeganõudvam osa kõlakoja paekivist tagaseina ja külgede ladumine.

Väliüritusteks sobiv plats

Väike-Maarja avaliku teabe ja spordiosakonna juhataja Ilve Tobreluts rääkis, et Ebavere tervisespordikeskus on viimastel aastatel jõudsalt arenenud ning pakub rahvale mitmekesiseid aktiivse puhkuse ja vaba aja veetmise võimalusi.

"Tänavu suveks olmehoone taha valmiv väike kõlakoda loob piirkonnale head tingimused mitmesuguste ürituste korraldamiseks. Praegu Väike-Maarjas väliürituste jaoks väga head kohta polegi," arvas Tobreluts.

Lavaesisele rajatavat asfaltplatsi saab mitmeks otstarbeks kasutada. Suvel eeskätt tantsu- ja palliplatsina, võistluste puhul stardi-finiši koridorina.

"Kõlakoja vastas asuvale nõlvale on plaanis paigutada istepingid," lisas Tobreluts.


• Küla Väike-Maarja vallas.
• Elanikke 158.
• Külas on 146 m kõrgune Ebavere mägi.
• Küla asub maastikukaitsealal, seda läbib matkarada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles