Lääne-Virumaa tutvustab Tourestil meeste tantsupidu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene meeste tantsupidu Rakveres.
Esimene meeste tantsupidu Rakveres. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Homme algaval ja 14. veebruarini Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses peetaval turismimessil Tourest 2010 on küllaltki tiheda programmiga esindatud ka Lääne-Viru maakond.


Lääne-Viru maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialisti Kaire Kulliku sõnul tutvustatakse sel korral kolme põhisuunda: looduspuhkus, kultuuripuhkus ning tervise- ja lõõgastuspuhkus.



Samas võtmes on kujundatud messipind ja 16-leheküljeline eestikeelne trükis. Omaette rõhk on rahvuslikul motiivil.



Kultuuri valdkonnas tutvustatakse ka meeste tantsupidu. "Suurel laval on 15minutiline tantsuprogramm," ütles Kullik.



Lääne-Viru maavalitsuse eestvedamisel ja koordineerimisel tutvustatakse oma maakonda ja turismialaseid võimalusi 72 ruutmeetri suurusel ühispinnal. Esindatud on Sagadi mõis, Vihula mõis, Väike-Maarja, Porkuni, Virumaa Muuseumid, Viru Folk, Lammasmäe Puhkekeskus, Nippon House Vinnist ja Strauss OÜ. Omaette stendidega osalevad Aqva Hotel & Spa ning koostöövõrgustik Ehedad Elamused Lahemaal.



Looduspuhkus hõlmab aktiivse puhkuse ja liikumise võimalusi, kaasates vastava temaatika teenusepakkujad. Kultuuripuhkus eeldab sündmuste ja ürituste, mõisate, muuseumide, linnuse ja toidukultuuri tutvustamist.



Tervise- ja lõõgastuspuhkus aga spaa-teenuste pakkujaid, elamussaunasid ja terviseradasid.



Keskseks teemaks kujundusel on sel korral kultuur ja identiteet. Meeste tantsupidu, rahvariiete seelikumustri kasutamine trükises ja stendil kannavad rahvusliku omapära ja kultuuri tunnusjoont.



Virulaste vahvust ja vastuvõtlikkust tutvustatakse ka laval erinevate etteastete, mängude ja tutvustustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles