Eramu sattus ehitaja vea tõttu kahe omavalitsuse piirile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müüriladumistöö.
Müüriladumistöö. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehitaja vea tõttu sattus eramu Rakvere valla ja linna piirile ning hoone lõhkumise vältimiseks kaaluvad kaks omavalitsust haldusala muutmist.


Rakvere vallavanema Aivar Aruja sõnul taotleb vald Rakvere linnalt haldusala piiri korrigeerimist, et lõpetada segadus riigi kolme maatüki ja ühe eramuga.



Vallavanem rääkis, et kahe omavalitsuse piir lõikab ühe kin­nistu pooleks.



Selle omanik taotles linnalt detailplaneeringu algatamist ja asus seejärel eramut rajama.



Kinnistu teisele osale taotles omanik detailplaneeringu algatamist vallalt.



Detailplaneeringu tegemise käigus mõõdeti maad uuesti üle ja selgus, et eramu üks nurk on umbes 1,5 meetri ulatuses sattunud linnast valda.



"Ehitaja oli ekslikult teinud maja üle linna ja valla piiri," sõnas Aruja.



Kui asja hakati lähemalt uurima, siis selgus, et linna ja valla haldusala piirid on jaotatud suvaliselt. Lisaks erakinnistule tükeldab see veel kolm riigi maatükki.



Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev selgitas, et piiride muutmine on vajalik, sest kasutusloa saab väljastada ainult üks omavalitsus.



Kui hoone üks osa jääb aga teise omavalitsuse haldusalale, siis linn ei saa kuidagi maja vastu võtta ja jääbki üle kaks võimalust: kas muuta haldusala piire või nihutab eramu omanik hoone täielikult linna.



"Sisuliselt tähendab see buldooserit," kommenteeris abilinnapea maja nihutamise varianti.



Rakvere linn ja vald kaaluvad piiride muutmist, mille käigus saab linn vallalt 1,2 hektarit ja annab ära 0,9 hektarit.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles