Taliolümpiamängud toovad elevust iga spordisõbra ellu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere eragümnaasiumi abituriendid Kristiina Einala ja Vahur Eichelmann uudistavad koolis avatud
olümpiamängude teemalist rändnäitust, mis jääb majja 22. veebruarini.
Rakvere eragümnaasiumi abituriendid Kristiina Einala ja Vahur Eichelmann uudistavad koolis avatud olümpiamängude teemalist rändnäitust, mis jääb majja 22. veebruarini. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere eragümnaasium juhatas Kanadas Vancouveris täna algavad taliolümpiamängud sisse huvitava näitusega koolimajas, mängude edenedes on õppuritel kavas muudki põnevat.


Täna öösel algavad Kanadas Vancouveris 21. taliolümpiamängud, olümpialainel elavad järgnevad kaks nädalat ka Lääne-Virumaa spordisõbrad: kes istub tugitoolisportlasena teleri ees, kes võtab elevusest ise midagi põnevat ja erilaadset ette.


Rakvere eragümnaasiumis on kooli kehalise kasvatuse õpetaja Rein Eensalu eestvedamisel nädala algusest saadik avatud olümpiapuhune rändnäitus "Olümpia ja mängud: pidu meis enestes".

Koolimaja esimese korruse koridori paigutatud nägusad stendid tutvustavad olümpia ajalugu ja ideed alates antiikolümpiamängudest, samuti saab ülevaate Eesti spordi ajaloost, tuntud sporditähtedest, Eesti olümpiaakadeemia (EOA) tegevusest, olümpialiikumisest ja selle juhtidest, aga ka Eestis väga populaarsetest kooliolümpiamängudest.

Näituse on koostanud EOA koostöös Eesti spordimuuseumiga.

Liulaskmine ja suusabuss

"Idee näituse Rakverre toomiseks sain ühel suvisel täienduskoolitusel, kus sellest räägiti. Panin varakult aja kinni. Mõtlesin, et see teema võiks lapsi huvitada, olümpiamängud ju algamas ning spordi propageerimiseks igati hea aeg," rääkis õpetaja Rein Eensalu.

Väljapanek jääb Rakvere eragümnaasiumisse 22. veebruarini, seda võivad tulla uudistama ning oma teadmisi spordiajaloost värskendama teiste koolide spordihuvilisedki.

Olümpialainel elamine ei piirdu Rakvere eragümnaasiumis aga üksnes näitusega. Oma osa saavad anda kõik õpilased, sest tänaseks peab igal klassil valmima olümpiateemaline plakat.


"Põhikooli ja gümnaasiumiklassid iseloomustavad nendel omatehtud stendidel, kuidas ühe või teise riigi sportlased on varem taliolümpial esinenud. Riigi sai igaüks loosi teel," selgitas Eensalu.

Kooli olümpiaprogrammi mahub veel vastlapäeva liulaskmine 16. veebruaril Rakvere vallimäel ning 25. veebruaril Palermos peetav kooli suusapäev, kuhu tuleb õpetusi jagama Eestis tiirutav suusabuss oma varustuse ja õpetajatega.

Mälumäng võtab OM-i kokku

"Spordiüritusi on rõõm teha, sest lapsed tulevad innukalt kaasa, tahavad liikuda ja teistega võistelda, eriti kui midagi huvitavat välja mõtleme. Sügisesel spordipäeval mängisime näiteks vesivõrkpalli, elevust oli palju," lisas Eensalu.

Teiste võimlemisõpetajatega koos plaanib Rein Eensalu olümpiapäevil koolimajja ka olümpiaalade tabeli üles panna.

"Sinna kanname Vancouveri mängude edenedes iga ala kolm paremat ehk medalisti, riigi lipuke kenasti kõrval," rääkis Eensalu.

Kui taliolümpiamängud läbi saavad, korraldatakse märtsikuu algul eragümnaasiumi õpilastele väike kokkuvõttev mälumäng.

Selle tarvis peavad küll kõik usinalt OM-i tulemuste tabelil silma peal hoidma.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles