Veebruari teatripiletid on välja müüdud

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri direktor Joonas Tartu ja turundusjuht Karin Tammer rõõmustavad menu üle.
Teatri direktor Joonas Tartu ja turundusjuht Karin Tammer rõõmustavad menu üle. Foto: Rakvere Teater

Samal ajal kui näiteks Ugala teater vaevleb publikupuuduses, naudib juubeliks valmistuv Rakvere teater publiku poolehoidu ja selle kuu etendustele pole pileteid enam saada.


"Rakvere teater on elavam kui kunagi varem!" saluteeris teatrijuht Joonas Tartu, lisades, et statsionaarsed etendused on veebruariks peaaegu eranditult välja müüdud, jäänud on vaid üksikud piletid.



Suur osa on siin kindlasti sünnipäevakuu kampaanial, sest veebruaris müüdi pileteid vaid saja krooniga.


Kuna aga nüüd on kõik need piletid otsas ja üle poole kuu veel ees, laiendatakse kampaaniat ka märtsis mängitavatele tükkidele.

Juubelile veel saab

Teatridirektori arvates on menus oma osa kindlasti ka odavamatel piletitel, kuid vähetähtis ei ole nutikas repertuaarivalikki.

"Meil on väga head tükid praegu, näiteks üleeile Pärnus, kus on saali täituvusega raskusi, mängisime täishinnaga "Täismängu" täiesti täismajale," rõõmustas Tartu.

Samamoodi oli Ugalas "Harry ja Sally" etendusega, Viljandist saadeti Rakvere teatrisse lausa tänukirju.

Tartu sõnul on praegu veel saadaval pileteid juubeliõhtule, mis leiab aset 26. veebruaril.

Joonas Tartu ütles, et kuna pileteid oli lubatud kogu veebruarikuu odavamalt müüa ja kuna need piletid on juba otsas, siis müüakse erihinnaga ka märtsietenduste pääsmeid.

Ta paneb teiste teatrite töötajatele südamele, et tehtaks seda, millesse ise usutakse, ja hästi.

Joonas Tartu sõnul ei ole sooduskampaania ajal publiku koosseisus erilist muutust märgata.

Ta lisas, et menus on suur osa ka sellel, et turistid on hakanud Rakveres rohkem käima, sest koostööd tehakse nii Art Café kui Aqva spaaga.

"Aga mingit atraktsiooni oleks siia juurde veel vaja, kas mingit erilist sportimisvõimalust, ekstreemrada või mingit "miskit" veel," ütles Tartu.

Sel nädalal on meedias olnud juttu, et Viljandi Ugalat vaevab lisaks muule ka publikupuudus.

Noored tulevad

Rakvere teater on võtnud korraldada ka muid ettevõtmisi, kui nimetada kontserdisarja vanas pangamajas, džässiõhtuid jms.

"Kui inimestele pakkuda, siis tullaksegi välja, tuleb vaid jõuda selle publikuni," lisas teatri uus turundusjuht Karin Tammer.

Ka tulevik tundub helge - teatri juurde on tekkinud arvestatav punt noori, kes teevad seal esialgu tööd rollilepingutega.

Tartu sõnul püütakse suvel jõuda ka lepinguteni, kusjuures peanäitejuht Üllar Saaremäe vaatab nii kõrgema lavakunstikooli kui ka Viljandi kultuurikolledži poole, et teha Rakvere jaoks parim valik.

Mis puudutab Teatrikino ebamugavaid toole, siis toolide väljavahetamise põhjus peitub selles, et kuna saali kasutatakse ka teatri jaoks black box'ina, tuleb neid sageli kiiresti välja võtta.

"Need on kõige mugavamalt liigutatavad istmed," ütles Tartu, märkides, et teatris on mõeldud isegi sellele, et võtta kinona kasutusele keskväljaku ääres asuva ja linna omanduses oleva pangamaja saal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles