Kalamehed võtsid pühapäeval mõõtu Aos ja Voorel

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügivõistlus ja vastlapäeva tähistamine Ao paisjärvel.
Kalapüügivõistlus ja vastlapäeva tähistamine Ao paisjärvel. Foto: Liisa Salus

Rakke vallas Ao paisjärvel peeti pühapäeval kalastamise propageerimiseks kalapüügivõistlus, ühtlasi tähistati ka vastlapäeva.


Ürituse korraldanud MTÜ Rakke Kalaspordiklubi juht Kaur Salus ütles, et klubi esimene üritus läks isegi üle ootuste hästi korda.

Püügivõistlusel katsus õnne 26 inimest, kuid kalaõnne oli vähevõitu - näkkas vaid neljal osalejal, kätte saadud kalad olid ahvenad ja särjed.

"Lumi on paks ja väljas südatalv, nii oli kala järvest väljameelitamine omaette kunst. Aga professionaalid, kes alati kala saavad, püüdsid nüüdki mõne," rääkis Kaur Salus.

Võitja saagiks oli kuus ahvenat, mis kaalusid kokku umbes 400 grammi.

Üritusel töötas ka jääkarussell, avatud oli liuväli koos uisulaenutusega ning need, kes kala ei püüdnud, said võistelda sõbralikul ja lustlikul vastlakahevõistlusel.

Kohal olid ka Ida-Eesti päästekeskuse töötajad, kes õpetasid, kuidas käituda veeõnnetuse korral.

"Päästjad näitasid, kuidas jääauku kukkunud inimene end ise aidata saab ning mida teha, kui õnnetus on juhtunud kellegi teisega," jutustas Kaur Salus.

Üritusel osales kokku üle kahesaja inimese.

"Idee polnudki ettevõtmist ainult kalameestele teha, vaid et ka nende kaaslased leiaksid paralleelselt tegevust. Nagu oli näha, võtsid kalamehed palju inimesi kaasa, järelikult on ka teistel huvi värskes õhus liikuda," sõnas korraldaja.

Pühapäeval korraldas Rakvere spordikeskus koos Saare vallavalitsusega ahvenapüügivõistluse Jõgevamaal Voorel.

Ürituse põhiline eestvedaja Allan Jaakus ütles, et võistlusel osales üle 130 kalastaja, vähemalt paarkümmend huvilist sõitis kohale Lääne-Virumaalt.

Jaakuse sõnul soosis võistlust väga hea ilm, kuid pikalt kestnud külm ning paks lumi olid vee hapnikuvaeseks teinud. Nii olid kalad väga uimased ning nende kättesaamisega oli tegu.

Juhtus ka nii, et kalameestel näkkas särg paremini kui ahven.
 
Võistluse "Voore Triibu 2010" juhend nägi aga ette, et hindamisel lähevad arvesse ainult ahvenad ning särjed lasti jääauku tagasi.

Ahvenaõnne oli umbes kolmekümnel kalastajal, kõige raskema saagiga (1390 grammi) võitis õngitsemisvõistluse Toivo Reinpalu.

Rakvere spordikeskus korraldas Jõgevamaal kalastamisvõistluse teist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles