Paljud Rakvere inimesed tähistasid vastlapäeva laululava juures

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere vallimäel laululava juures peeti vastlapäeva.
Rakvere vallimäel laululava juures peeti vastlapäeva. Foto: Eva Klaas

Vastlapäev ning ilus ilm meelitasid täna Rakvere Vallimäe laululava juurde liugu laskma palju inimesi. Kella poole viie paiku õhtul võis neid seal lustida vähemalt sadkond.


Kelgutama tuldi sinna täna õhtupoolikul nii perega, hea sõbraga kui ka suuremate seltskondadena.

Lääne-Virumaa rakenduskõrgkooli üliõpilasesinduse aseesimees Lauri Lepparu ütles, et üliõpilasesindus kutsus vana tähtpäeva tähistama kõiki oma kooli aktiivseid tudengeid.

Et keegi sõiduvahendi puudumise tõttu liu laskmisest eemale ei jääks, organiseeriti hulk kelke, samuti lasti mäel hea maitsta vastlakuklitel. Ka kuum kohv külmarohuks oli tudengitel täiesti olemas.

"Üks kord aastas, vastlapäeval,  peab ikka mäest alla laskma," ütles Lepparu ja rõõmustas, et kella viie paiku õhtul lustis mäel päris arvukalt nende kooli üliõpilasi.

Rakvere Noortekeskus korraldas kõigile lastele , kes osa tahtsid võtta, kelgumäel mitmesuguseid lustakaid võistlusi ja mänge.

Noored panid end proovile osavusmängudes, slaalomis ja muidugi ei puudunud pikima liu laskmise võistlus.

Noortekeskuse juht Hele Kuul ütles, et vastlapäeva tähistati tegelikult kahes osas: algul said kõik soovijad kaks tundi Kalevi Magusamajas mõistatada, vastlapäevateemalises viktoriinis osaleda, vurri meisterdada, mängida ja muudes toredates tegevustes osaleda, pärast aga tuldi edasi kelgumäele.

Hele Kuul lisas, et üritust korraldada aidanud Kalevi Magusamaja pakkus õhtul veel kõigile noortele, kel kelgumäel jahe hakkas, kuuma teed.

4-aastase tütre ja 6-aastase pojaga mäel liugu lasnud Mare leidis, et vastlapäeval tuleb kindlasti lastega koos olla.

"On tore, kui neile jääb see juba varakult meelde kui vahva päev värskes õhus, kui kindlasti kelgutamas käiakse ning hernesuppi ja vastlakuklit süüakse. Siis ehk tekib neil ka suuremana huvi vanu traditsioone elus hoida," leidis ta.

Rakveres toimus suurem vastlapäevaüritus linnuse hoovis, kuhu kutsuti inimesi lumetorne ehitama , pikima liu laskmises võistlema ning traditsioonilisi vastlatoite : vastlakukleid ja hernesuppi mekkima.

Täna peeti suuremalt vastlapäeva Lääne-Virumaal veel näiteks Tamsalus, Tudus ja Pajustis, aga kindlasti ka paljudes teistes paikades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles