Plaadid: No-Big-Silence & Kosmikud

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Kuidas kuningas kuu peale kippus”, Trevisor 2004

Sel nädalal haaras üks mu melomaanist sõber mul varrukast ja tiris autosse, kus pani mängima rockbändide No-Big-Silence ja Kosmikute ühistööna sündinud ld-plaadi, millelt kõlab uusversioon Joachim Knauthi 1976. aastal ETV ekraanile ilmunud telelavastuse “Kuidas kuningas kuu peale kippus” lugudest.

“See on Eesti üks paremaid rokiplaate!” oli sõber vaimustusest.

Ja enne kui ma olin veel esimesi takte kuulnud, teadsin, et tal peab õigus olema, sest mäletan paarikümne aasta tagust telelavastust just tänu nendele lugudele, millest torniehitamise või vapra majori laul seni alateadvuses kõmiseb. Siis küll tolleaegse parima rockbändi Ruja poolt sissemängituna.

Taasavastamise järel tormasin ruttu plaadipoodi ja plaati kuulates oli ainuke pettumus vaid tõsiasi, et see nii lühikeseks osutus (napilt pool tundi).

Peeter Volkonski muusika on selles kultusspektaaklis nii võimas, et kogu üritust võiks julgelt näiteks rockoratooriumiks nimetada, mida edasi rockooperiks annaks arendada.

Ning No-Big-Silence ja Kosmikud on mällusööbinud mälestustele tõepoolest tõeliselt hea energia juurde lisanud. Võimas death-metal vaheldub õrna flöödivilega, jõulise kitarripopi seas leiab ballaadlikku mett.

Kõigele lisavad krooni jälle meelde tulevad sõnad Dagmar Normetilt.

Küllap mäletate teiegi: Postikastid, pommikastid, pommikastid, kommikastid, saapakastid, seebikastid, seebikastid, beebikastid, pesukastid, paelakastid, paelakastid, naelakastid, nõelakastid, nuudlikastid, nuudlikastid, puudlikastid, pudrukastid, loosikastid, loosikastid, roosikastid… Ja nõnda edasi.

Igal juhul pimm pomm pomm hurraa, et selline üllitis ilmavalgele tuli!

Plaat kuulatud, hakkasin mõtlema, millist lastelavastuste muusikat veel plaadiks teha. Andke teada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles