Töö piiril on raske, kuid huvitav

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants (vasakul) piiriületajate dokumente kontrollimas.
Siseminister Marko Pomerants (vasakul) piiriületajate dokumente kontrollimas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Siseminister Marko Pomerants proovis teisipäeval piirivalvurina kätt ka Narva kordoni jalgsipatrullteenistuse koosseisus.

 Minister selgitas, et patrulliti mööda Narva jõe kallast, kontrolliti, et keegi ei ületa ebaseaduslikult piiri ning kas kalastajatel on selleks olemas nõuetekohased load.

Üleeile õhtul käis Pomerants mootorkelguga patrullimas Peipsi järvel koos Vasknarva kordoni töötajatega. "Peipsi jääl on piir tähistatud, veendusime, et ebaseaduslikult ei ole kontrolljoont ületatud. Seda saab jälgede järgi üsna hõlpsalt kindlaks teha," rääkis minister.

Lisaks kontrolliti ka kalamehi ja nende dokumente. Öösel vaadati spetsiaalsest soojuskaamerast, mis toimub riigipiiril.

"Kaameraga on pimeduses kõik näha ja pahategusid lihtne avastada, aga nägime siiski vaid loomi, mitte inimesi. Vaikus oli," nentis minister.

Eile tutvus siseminister Alajõe kordonis piirivalve päästevarustusega ning osales patrullteenistuses piirivalvehõljukiga Peipsi järvel. Piirivalveametnike töö hulka ei kuulu üksnes jälgimine, kas keegi ebaseaduslikult piiri ei ületa, vaid ka inimelude päästmine veekogudelt ning valmisolek reostuse avastamiseks.

"Veendusin, et piirivalvurite töö on raske, kuid ka mitmekülgne ja huvitav. Iga päev koos erinevate sündmuste ning viisidega, kuidas püütakse riigipiiri ületada, toob uusi üllatusi. Mul oli väga hea tõdeda, et piirivalveametnikud teevad oma tööd südamega, nende silmad säravad," lausus Pomerants.

Pomerantsi sõnul nägi ta reaalselt piirivalvuri ametit proovides sedagi, millele tähelepanu pöörata. "Kas või seda, millist varustust ja päästetehnikat oleks vaja juurde hankida," ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles