Mitmevõistlejad avasid Rakvere staadionirajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud Rakvere staadionil kuulus avastardi au Eesti meistrivõistlustel osalevatele B vanuseklassi kümnevõistlejatele, kes jooksid uudse kattega rajal võidu 100 meetrit.
Renoveeritud Rakvere staadionil kuulus avastardi au Eesti meistrivõistlustel osalevatele B vanuseklassi kümnevõistlejatele, kes jooksid uudse kattega rajal võidu 100 meetrit. Foto: Tairo Lutter

Eile hommikul kõlasid uue näo ja kaasaegse rajakatte saanud Rakvere staadionil esimesed stardipaugud - tehti algust Eesti noorte ja täiskasvanute mitmevõistluse meistrivõistlustega, millel osaleb ligi 150 kergejõustiklast.

Lakkamatult tihenev vihm, mis Rakvere linnapea Andres Jaadla avatervituse ajal endast vaid üksikute piiskadena märku andis, tõi kaunilt esile rohelise staadionimuru, pilkupüüdva punase rajakatte ja valged jooned, kuid kippus mõjutama mitmevõistluse avaala - 100 m jooksu tulemusi.

“Parim B-vanuseklassi noormees jooksis välja aja 12,17,” teadis Tamsalu gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Rein Tops, kes oli kaasa elama tulnud kolmele oma kooli mitmevõistlejale.

Rada vihmast hoolimata mõnus

Noormeeste A-vanuseklassi teise jooksu võitja viljandlane Siim Lääts, kes sai ajaks 12,15 sekundit, ütles, et oli päris mõnus joosta ehkki enesetunne polevat kiita, väike haigusevimm olevat sees.

Võistluste peakohtunik Jaak Vettik ei kippunud esimesel päeval ja pealegi veel vihmas ja vastutuules (2,4 m sekundis) joostud aegade järgi raja kvaliteedi kohta järeldusi tegema. “Mitmevõistlejad on kõigega harjunud,” nentis avastardiks siiski ilusat võistlusilma lootnud Vettik “Aga hea, et see staadion meil nüüd olemas on ja saame pärast kümneaastast vaheaega hakata siin jälle korraldama suurvõistlusi.”

Rakvere staadioni üle rõõmustasid eile ka Tallinna Nõmme kergejõustikuklubi treenerid Epp Maasik ja Hele Berendsen, kes utsitasid staadionil oma klubi nelja sporditüdrukut-seitsmevõistlejat.

“Enam ei pea ette võtma neljatunnist sõitu Eesti teise otsa Valka, kus seni noorte kergejõustikuvõistlusi peeti, need reisid olid tüütud,” lausus Hele Berendsen.

“Rakvere on ainult tunnipikkuse autosõidu kaugusel ja see teeb tõesti treenerite ja sportlaste elu mugavamaks,” kinnitas Epp Maasik. “Ja staadion on väga ilus, korraliku rajakattega ja õdus.”

Ilus, sobib hästi kõrghaljastusega, mis ümberringi olemas, samuti uue spordihoonega, mis varjab ära põhjatuuled, loob ühtse terviku – nii iseloomustasid iluravi läbi teinud staadioni ka need mõned linlased, kes tribüünil või vihmavarju all võistlusele kaasa elasid.

“Kui vaid jätkuks kohapeal noori ja nende tarvis treenereid, kes seda kauaoodatud ilu ja häid tingimusi iga päev kasutama hakkaksid,” muretses Rakvere spordikooli endine direktor Enn Uduvee. “See peaks olema asi, mida järgmisena vaja lahendada.”

Tamsalulane Rein Tops lisas optimistlikult, et tema näeb õhus märke, mis kõnelevad sellest, et sportimine on Lääne-Virumaa noorte hulgas kõiksuguste vaba aja ja meelelahutusvõimaluste kõrval taas tõusulainel.

Ametlik avamine tuleb septembris

Pärastlõunal jätkunud vihmasajus asusid Rakvere staadionil võistlustulle täiskasvanud kümne- ja seitsmevõistlejad, teiste hulgas 7000 punkti mehed Päärn Brauer, Ranel Rünk, Tanel Türk, naistest Eesti paremikku kuuluvad Anu Teesaar, Kaie Kand, Gudrun Kaukver.

Rakvere abilinnapea Erich Petrovitsi sõnul läks staadioni renoveerimine maksma 12 miljonit krooni. Kvaliteetse rajakatte (polytan) paigaldasid Saksa tehase esindajad, töömehed olid Portugalist, markeerijad, kes jooni vedasid, tulid kohale Rootsist.

Muru kaeti mätastega, seda hooldatakse – niidetakse ja väetatakse abilinnapea sõnul rangete juhendite järgi. Murukate pannakse proovile 3. septembril, mil siin kohtuvad jalgpallis Eesti ja Luksemburgi kuni 21-aastaste noormeeste koondised.

Täna jätkuvad Rakvere staadionil mitmevõistluse meistrivõistlused, staadioni ametlik avamine jääb septembrikuu keskpaika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles