Digiretsepti üleminekuaeg jätkub veel kaks kuud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Sotsisaalministeeriumis neljapäeval toimunud kohtumisel osalenud otsustasid, et probleemide tõttu digiretseptile üleminekul jääb apteekidele kaheks kuuks alles võimalus esitada haigekassale soodusarveid senise süsteemi vahendusel.


Sotsiaalministeeriumi, haigekassa ning apteekide ja arstide esindajate kohtumisel otsustati ministeeriumi teatel, et järgnevaks kaheks kuuks jääb apteekidele alles võimalus esitada haigekassale soodusretseptide koondarveid nii senise, juba aastaid kasutuses oleva süsteemi, kui ka retseptikeskuse kaudu.

Otsuse peamiseks põhjuseks on jaanuaris ja veebruaris toimunud lühiajalised katkestused süsteemi töös. Tõdeti, et ka järgnevatel kuudel võib esineda tõrkeid süsteemi töös ning see on suurte ja keeruliste projektide käivitamisel paratamatu.

Endiselt peavad arstid ministeeriumi teatel välja kirjutama digitaalseid retsepte, välja arvatud arstist mitte sõltuvate asjaolude tõttu nagu elektrikatkestus, koduvisiit, infosüsteemi rike või patsiendi soov saada paberkandjal retsepti.

Alates 1. jaanuarist on välja kirjutatud 584.000 retsepti ja välja ostetud ravimeid 304.000 digiretsepti alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles