Noored: Hetk kodutanumalt seltsib kaugete kaadritega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore autori poolt jäädvustatud lumine hetk.
Noore autori poolt jäädvustatud lumine hetk. Foto: Kristiina Laur

Võsult pärit noor neiu pälvis oma fotoga kõrge tunnustuse ja see avaldati koos pea 60 riigi õpilaste töödega rahvuslikku pärandit väärtustavas fotoraamatus.


Võsult pärit Kristiina Laur (16) võttis eelmisel aastal osa rahvusvahelisest fotokonkursist "Kultuuripärand aastal 2009", mille eesmärk oli õpetada noori märkama ajaloolisi objekte ja arengu vastu huvi tundma, pildistades arhitektuurimälestisi, maa- ja linnamaastikke ning kodukohta iseloomustavaid hooneid.

Konkursil osalemise eest sai ta esialgu Tallinnas tänukirja.

"Hiljem saadeti kiri, et minu ning ühe Võru tüdruku fotod olid võitnud ning need avaldatakse "International Heritage Photographic Experience" raamatus," meenutas Kristiina.

Foto idee leidis ta lihtsalt jalutades oma kodutänavast.
"Läksin eelmisel talvel ühel tavalisel päeval õue pildistama ja nii sellise pildi jäädvustasingi."

Võidukal fotol oli vana heinaküün. "Selle pildiga tahan öelda, et inimesed hindaksid vanemaid hooneid just täpselt kui kultuuripärandeid," selgitas ta.

Auhinnatseremoonia korraldati eelmise aasta lõpus Strasbourgi linnas Prantsusmaal ja sellest sai ta osa võtta tänu Vihula valla, Järvamaa kutsehariduskeskuse ning hasartmängu nõukogu abile.

6. detsembril sõidetigi Strasbourgi. "Järgmisel hommikul jalutasime läbi linna Euroopa Nõukogu hoonesse, kus toimuski auhinnatseremoonia," lisas Laur.

Raamat pandi kokku 58 riigi noorte töödest, iga maad esindas kaks kuni neli võitjat.

"Raamatu idee oligi, et noored näeksid enda ümber väärtuslikke ja märkimisväärseid kultuuripärandeid," ütles Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles