Veeavarii jättis koolipäeva Tamsalus poolikuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses veetorustiku ehitustöödega toimub mitu veekatkestust. Pilt on illustratiivne.
Seoses veetorustiku ehitustöödega toimub mitu veekatkestust. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile õhtupoolikul kell neli purunes Tamsalu linnas veemagistraal Kooli tänavas, mis jättis osa linnast veeta.


AS Tamsalu Vesi juhataja Arne Arumägi rääkis, et pooleks murdus veemagistraali malmtoru, mis varustab veega Kase, Lurichi, Tamme, Pargi, Kolde ja Kooli tänavate tarbijaid. "Magistraaltoru purunemise põhjustas ilmselt külmakerge," ütles Arumägi. Praegu käivad veemagistraali remonditööd ja need plaanitakse lõpetada täna kella 17neks.

Tamsalu asutustest häiris veemagistraali purunemine kõige enam Tamsalu gümnaasiumi tööd.

Gümnaasiumi õppealajuhataja Aime Tops rääkis, et pärast teist õppetundi oldi sunnitud õpilased koju saatma. "Veeta jäänud koolimajas ei saanud kasutada tualettruume ja kooli sööklas õpilaste toitu valmistada. Õpilasi on koolis 441 ja õpetajaid 40," ütles Aime Tops.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg kõneles, et Kooli tänava veetrass on ehitatud rohkem kui kolmkümmend aastat tagasi. "See avarii tõestas veelkord, kui vajalik on Tamsalu veemagistraali rekonstrueerimine," nentis Uudeberg. Alustatud on Tamsalu ja Sääse veeprojektiga.

Euroopa Liidu Ühtekuuluvuse Fondi meetmest. "Veemajanduse infrastruktuuri arendamine" toetatakse Tamsalu ja Sääse vee- ning kanalisatsioonitorustiku rekonstrueerimist 61,7 miljoni krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles