Eesti parim minifirma sündis Näpil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deisy Reigo (vasakult), Kelli Liblikas, Kert Saarmets ja Andra Jelle mõtlesid välja reisipadja, mida passib kaasa võtta nii väliõhuüritustele kui ka lennukisse.
Deisy Reigo (vasakult), Kelli Liblikas, Kert Saarmets ja Andra Jelle mõtlesid välja reisipadja, mida passib kaasa võtta nii väliõhuüritustele kui ka lennukisse. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti õpilasfirmade laadal kuulutati parimaks kaasaskantava reisipadja välja mõelnud Näpi minifirma PUH. Lääne-Virumaa õpilasfirmade toodanguga on peagi võimalik tutvuda ka Rakveres.


12. ja 13. veebruaril peeti Tallinnas Kristiine kaubanduskeskuses Eesti õpilasfirmade laata, kus osales 82 õpilasfirmat.

Lääne-Virumaalt sõitis laadale kolm ettevõtlikku noortefirmat - neist Näpi noortekeskuse juures tegutsev minifirma PUH sai ka parima minifirma tiitli.

Minifirmas PUH on Andra Jelle ja Deisy Reigo Sõmeru põhikooli IX klassist, Kelli Liblikas V ja Kert Saarmets III klassist. Oma toodet välja arendades alustasid noored väikestest, ilma sangadeta patjadest, mida näiteks kooli kaasa võtta.

"Siis tegime juurde taskud ja nüüd on olemas lisaks ühe sangaga padjale ka seljaskantav reisipadi," meenutas Andra Jelle selle saamislugu.

"Taskusse mahuvad rahakott ja telefon," lisas noorte juhendaja Siiri Saarmets Näpi noortekeskusest.

Juba Tallinnas soovitati neil oma patju pakkuda folgilistele, kellel neid hea panna istumise või pea alla. Jelle sõnul anti seal teisigi ideid - näiteks katsetada veekindla materjaliga.
Nende parimaks tunnistamine tuli aga kõigile väga suure üllatusena. "Poleks üldse osanud arvata, et nii hästi läheb," ütles Jelle. Kui laadale minnes oli hirm, et poolesajakrooniseid kangajääkidest õmmeldud patju ei osta keegi, siis üllatuslikult müüsid nad neid koguni seitse.

"Tüdrukud on hästi tublid ja juba Tallinnas said palju kiita," tunnustas juhendaja Saarmets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles