Kinnisvaraarendajad ehitavad telegraafimaja korteriteks

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana telegraafimaja tänavapoolsele osale tuleb juurde neljas, pargi poole kolmas korrus, ka kangialune ehitatakse täis.
Vana telegraafimaja tänavapoolsele osale tuleb juurde neljas, pargi poole kolmas korrus, ka kangialune ehitatakse täis. Foto: virumaateataja.ee

Balti Kinnisvaraarenduse AS plaanib Rakverre kunagise Eesti Telefoni majja 26 nüüdisaegset korterit, vastav detailplaneering on linna planeerimiskomisjonis juba positiivse vastuse saanud.

Kinnisvarafirma ühe omaniku Priit Kasaku sõnul tuleb mullu Eesti Telefonilt enampakkumisel omandatud Tallinna tn 20 hoone tänavapoolsele ja ka pargipoolsele osale üks lisakorrus peale: nõnda kerkib Tallinna tänava poolne majaosa nelja-, pargipoolne aga kolmekorruseliseks.

Korteripinda tuleb kokku 1500 ruutmeetrit, esimesel korrusel on välja renditud äripinnad. Ka endise hoiupanga hoone vahel olev kangialune ehitatakse kortereid täis.

“Praegu veel on lahtine, kas teha korterid kohe valmis või müüa tühjad karbid, igatahes on planeerimisel võimalik arvestada tellija soove. See pole tavaline korrusmaja ja paistab, et korteriturgu praegu Rakveres on,” ütles Kasak.

Korterite väljaehitamisega alustatakse niipea, kui linnavolikogu on projekti heaks kiitnud. Linna planeerimiskomisjon soovis, et pargipoolne kolmas korrus tuleks väikse taandega, et jätta parki rohkem valgust, sellega arhitekt ka arvestas.

Priit Kasaku sõnul tuleb hoonega kolmest küljest suletud hoovi kinnine ja seega turvaline siseõu koos haljastuse ja parklaga majaelanike autode tarvis. Parkla rajatakse ka Tallinna tänavasse kunagise nn parteimaja haljasalale.

Balti Kinnisvaraarendus on turul suhteliselt uus tegija. “Et nõudlus korterite järele oli ja on suur, siis võtsime asja ette,” ütles Kasak. Firmale kuulub ka endine parteimaja Tallinna 21, samuti Tööstuse 1 hoone. Kel on majja Tallinna 20 ehitavate korterite vastu huvi, võib ühendust võtta kinnisvarafirma Uus Maa maakleri Eve Soppe kaudu.

Rakvere muuseumi teaduri Odette Kirsi sõnul ehitati kõne all olev hoone 1933. aastal. Selle projekteeris tuntud arhitekt Arnold Matteus, kes töötas kaua aega Tartu peaarhitektina. Hoone ehitati kindlustusseltsile Eesti, samas asus ka Rakvere majaomanike pank. Pärast sõda on selles majas kogu aeg olnud postkontor ja telegraaf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles