Püssi püüab taas naabervaldadega ühineda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Vinni.
Enno Vinni. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Püssi linn otsustas teha ettepaneku liitumisläbirääkimiste alustamiseks Maidla ja Lüganuse vallale, kellega liitumise otstarbekust kinnitas ka eelmisel aastal läbi viidud uuring.


Ajaleht

Põhjarannik

kirjutab, et Püssi volikogu otsustas jaanuaris teha Maidlale ja Lüganusele ettepaneku liitumisläbirääkimiste alustamiseks, tuues aluseks eelmisel aastal tehtud liitumist analüüsinud uuringu.

Uuringu kohaselt on kõige suurem vastuseis liitumisele just Maidla vallas, samas kui Püssi inimesed liitumist pooldasid. Lüganusel jagunesid arvamused enam-vähem pooleks.

Maidla volikogu esimehe Enno Vinni sõnul on selge, et riik alustab mingil hetkel haldusreformi läbisurumisega, mille eel antakse aega vabatahtlikuks liitumiseks.

Tema sõnul oleks Püssi ja Lüganusega liitumine Maidla jaoks vastuvõetavaim, sest piirkonnal on kunagise Lüganuse kihelkonna tugev ajalooline side.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles