/nginx/o/2013/10/04/2505593t1hd0d7.jpg)
Rakveres Tallinna tänavas asuv Virma pubi pakub idamaist toitu hiina, india ja tai köögist, kuigi söögikoha nimi ega uksel olev reklaamtahvel sellele otseselt ei viita.
Rakveres Tallinna tänavas asuv Virma pubi pakub idamaist toitu hiina, india ja tai köögist, kuigi söögikoha nimi ega uksel olev reklaamtahvel sellele otseselt ei viita.
Kivimaja mõjub mõnusalt ja koduselt, söögikoha interjöör on aga siiski üsna tavaline: lauad ja pingid, ei midagi ülearust.
Uksest sisse astudes saab toidu baariletist kohe ära tellida ning aega kokku hoida, aga võib võtta ka menüü ning laua taga juttu ajades teenindajat oodata.
Meeldiv teenindus
Eelroogade, suppide ja salatite hinnad algavad paarikümnest kroonist, makstes keskmiselt 28-40 krooni.
Nii võib näiteks hiina köögist tellida eelroaks kevadrullid aedvilja-, kana-, kreveti- või lambalihatäidisega, mis kujutavad endast krõbedaks praetud pannkooki ning mille eest tuleb välja käia umbes 30 krooni.
Loomakeele taignas tšilli ja sibulaga saab kätte 38 krooni eest. Kes soovib odavalt süüa, saab valida mõne riisi- või nuudliroa, mille hinnad on alla 30 krooni. Portsjoni aurutatud basmati riisi saab aga näiteks kätte ka 15 krooniga.
Kana-, looma- ja lambaliharoogade hinnad algavad 60 kroonist, samas hinnaklassis on ka mereannid.
Teenindus on kiire, korralik ja meeldiv. Toidu ootamisele kulub ehk veerand tundi, kui sedagi.
Menüüst sobivat toitu leida ei olegi nii lihtne, sest idamaise toidu valik võtab silmade eest kirjuks. Menüüst näen, et on ka roogi taimetoitlastele, samuti pakutakse tavapärasemat toitu neile, kes idamaisest ei hooli.
Teenindaja on menüüga kursis ning oskab ka küsimustele vastata. Näiteks oskab ta öelda, et karrikala pole eriti vürtsikas.
Testijad valisid proovimiseks Masala sealiha (80 krooni), karrikala (75 krooni) ning värsked puuviljad mangokastmega (28 krooni).
Lahke teenindaja uuris, mida soovitakse kala ja liha kõrvale: valida on nuudlite, riisi ja kartulite vahel. Kartulitest omakorda sai valida keedu-, ahju- ja friikartuleid. Algajad idamaiste söökide proovijad aga ei osanud arvestada sellega, et “lisandi” eest tuleb maksta eraldi.
Idamaises söögikohas sööja võiks teada, et üks liha- ja kalaroog on sedavõrd suur, et sellest saab vabalt söönud kaks inimest. Samuti võiks teada sedagi, et vürtsikad toidud on tõesti vürtsikad ning ei pruugi kõigile maitseda. Virma pubi menüüs on õnneks iga roa juurde märgitud ka vürtsikuse aste, nii leiab igaüks endale kõige sobivama.
Rakvere linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Tanel Jan Palgi, kellega koos söögikohta külastasime, süües vürtsikuse astmetel vahet ei teinud.
Allakirjutanu hinnangul oli liha siiski vürtsikas, nagu ka tärnid menüüs ütlesid.
Toidud olid igati maitsvad, meeleolu lisas ka serveerimine: nimelt pannakse toit tulele, et see ära ei jahtuks, ning kartul-riis, kala-liha serveeritakse eraldi kausikestes, et iga sööja saaks tõsta endale just niipalju, kui soovib.
Ruumikas pubi
Tanel Jan Palgi arvas, et juba koha nimi võiks öelda, millega tegemist, sest nimetus ise - Virma pubi - kõlab mitte midagi ütlevalt ja ei seostu üldse ei hiina, ei india ega tai köögiga.
Turist ei oska sealt idamaade kööki otsidagi. Pigem tekitab see seoseid firma ja virmalistega.
Tegelikult sisaldab pubi nimi ka sõnapaari Dragon House (draakoni maja), kuid tihti seda ei märgata.
Pubi ise on ruumikas ning mugav: telliskivisein mõjub omamoodi huvitavalt ning mõnusalt.
Ruumi on söögikohas sajale inimesele, kuid päevasel ajal ei ole rahvast just palju.
Pubi on hea koht ka äriasjade ajamiseks, selleks on pisut eraldatud lauad. Kuigi midagi ei häiri, jääb mõnusa söömaaja nautimisel midagi siiski puudu.
Korralik WC
Tanel Jan Palgi arvates võiks sisekujundus olla mängulisem, põnevam - hetkel tundub ruum liiga tühi - ruumi on, aga kujundus on turvaliselt keskpärane.
Leidsime veel ühe asja, mis silma jäi: terves pubis on suitsetamine lubatud, ruumi on aga piisavalt, et mõni nurgake ka mittesuitsetajatele eraldada.
Testijaid võlus aga söögikoha muusikavalik: muusika oli mõnusalt rahulik ega olnud liiga vali. See ei häirinud söömist ega vestlemist, kuid samas on taustana hea.
Tanel Jan Palgi sõnul näitab söögikoha taset paljuski ka see, milline on WC. Virma Pubi oma on korralik.
“Kohutav on, kui WCsse minnes satub teise maailma -peldikusse! Õnneks Virmas on olukord kontrolli all,” ütles Palgi.
Söögikoha teisel korrusel saab mängida piljardit. Igal neljapäeval on seal karaokeõhtud ning igal reedel ja laupäeval saab mõne bändi saatel jalga keerutada.
Mõnus on Virma pubis ka see, et söögikoha juurde kuulub välikohvik, kus saab suviti head sööki-jooki nautida. Selleks et idamaade toitusid maitsta, ei pea tingimata kohale minema, vaid võib tellida toidu ka koju või töö juurde.