Sillamäel võttis tulekahju viis inimelu

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tules rängalt kannatada saanud maja taastamine ei ole otstarbekas, elanike eest hoolitseb Sillamäe linn.
Tules rängalt kannatada saanud maja taastamine ei ole otstarbekas, elanike eest hoolitseb Sillamäe linn. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Volbriõhtul lahvatanud tulekahju Sillamäel viis viie inimese elu. Põlengu põhjusena pole välistatud ka süütamine.

Häirekeskuse Ida-Eesti keskus sai 30. aprillil kell 20.12 teate, et Sillamäel Sõtke 8 põleb kahekorruseline puithoone. Esialgse info kohaselt oli majas vähemalt üks inimene.

Sündmuskohale saadeti Sillamäe tugikomando kaks päästeautot, Ida-Eesti päästekeskuse operatiivkorrapidaja ning kaks kiirabibrigaadi. Esimene päästeauto jõudis sündmuskohale kell 20.20.

Autode saabudes põles kahekorruseline puidust hoone lahtise leegiga, leegid olid väljas nii esimese kui ka teise korruse akendest.

Juurdepääsud suletud

Hoone teiselt korruselt päästeti kaks naist ja kaks meest, esimeselt korruselt toodi välja üks mees ning kaks naist.

Päästetöödel ei saanud kasutada evakuatsiooniteedena maja peasissekäike, sest kahest üks oli tules ning teine lukustatud.

Töid takistasid ka esimese korruse akende ette paigaldatud trellid, mille päästjad pidid sissepääsuks eemaldama. Tuli oli hõivanud hoone mõlema korruse koridorid.

“Kõigest kolme minutiga lahvatas väga tugev leek ja kogu maja oli paksu musta suitsu täis. Me elame teisel korrusel ja tahtsime välja pääseda, aga ei saanud enam,“ meenutas majaelanik Niina Barkanova.

Kustutustööde käigus leiti teise korruse koridorist surnuna üks naine, mõne aja möödudes sama korruse tubadest kolme mehe surnukeha ning tööde lõppfaasis teise korruse toast hukkununa veel üks meesterahvas.

Tulekahju lokaliseeriti kell 22.05 ja likvideeriti lõplikult kaks tundi pärast südaööd. Päästetutest ühele osutati abi kohapeal, üks viidi haiglasse.

Kustutustöödel osales kaheksa päästetöötajat. Tules hävis mitu teise korruse tuba ning enamik ruume sai kuuma- ja suitsukahjustusi. Esialgsetel hinnangutel oli tuli alguse saanud esimeselt korruselt.

Mehed olid tublid

Sillamäe linnapea Ain Kivioru sõnul pole hoonet enam võimalik taastada. “Praegu on meie põhiülesanne leida päästetud inimestele ulualune,“ ütles Kiviorg. Sõtke tänaval on palju pooltühje maju ja tõenäoliselt paigutatakse põlenud maja elanikud tühjadesse korteritesse.

“Nad on sedasorti inimesed, kelle eest on vaja natuke hoolitseda, sest nad ise ei suuda suurt midagi teha,“ rääkis linnapea Ain Kiviorg.

Ida-Eesti päästekeskuse direktor Ailar Holzmann ütles, et päästmistöid raskendasid akende ees olevad trellid ja suletud väljapääs. “Aga me, sõna otseses mõttes, päästsime seitse inimest,“ ütles Holzmann, kes kiitis Sillamäe päästekomandot.

“Nende üks auto oli just tulnud Oru turbaraba kustutamast. Mehed olid päev otsa raskel tööl ja pidid pärast seda veel hingamisaparaatidega suitsu täis majja minema - nad tegid tublit tööd,“ märkis Holzmann.

Tulekahju põhjust uurib politsei, pole välistatud ka süütamine. “Uurimine peab selgitama, kas põlengu põhjustas lahtine tuli või elektrilühis,“ ütles Holzmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles