Võsu muusikapäevad otsivad oma juuri

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võsu muusikapäevad said alguse 1992. aastal, idee autoriteks olid praegune maavalitsuse vanemspetsialist Valdur Liiv, Tallinna filharmoonia direktor Jüri Leiten, dirigent Tarmo Leinatamm ja tollane Võsu vallavanem Vaado Sarapuu.

Vihula valla kultuurinõuniku Taimi Sambliku sõnul oli korraldajate esialgne kava korraldada brasskvintettide konkurss, kuid seda mõtet oli suhteliselt raske teoks teha ja nii toimusid Võsul lihtsalt puhkpillimuusika päevad.

“Tegemist oli muusikute endi seas väga kuuma üritusega, kus sai eksperimenteerida ja proffidelt tagasisidet kuulda,” rääkis Samblik.

Tänavu on Taimi Sambliku kinnitusel muusikapäevade kavas igasugust muusikat, kuid järgmisel aastal tahetakse jõuda tagasi klassikalise puhkpillimuusika juurde.

Küll esineb ka tänavustel Võsu muusikapäevadel kolm puhkpilliorkestrit: Koninklijke Harmonie van Peer Orchestra Belgiast, Panevežys Garsas Leedust ja Jevgeni Mravinski nimelise muusikakooli orkester Peterburist.

Nende kõrval astuvad 14. ja 15. juulil toimuvatel muusikapäevadel üles ka Toomas Rannu, Peep Pihlak ja Kadri Kask, S. Mc Klaasen projektiga “Klaasist viinamarjad”, Annika Tõnuri ja Kaljo Johanson kavaga “Kõik roosid ma kingiksin sulle”, jats-pop-funkansambel Higi Pop, Neeme Plutus ja sõbrad ning Kuutaga kavaga Eesti kuldajastu lauludest.

Muusikapäevade lõppkontserdil Seitsmendas Taevas astuvad üles noorte lemmikud Slide Fifty ja Cool D.

Võsu muusikapäevadele järgneb 16. juulil rahvusvaheline puhkpillimuusika päev Rakveres, kus osalevad Lääne-Virumaa pasunakoorid ja kolm Võsu muusikapäevadest osa võtvat puhkpilliorkestrit.

Puhkpillimuusika päeva korraldaja Valdur Liiv ütles, et kell 11 algavad ärgitusmängud Rakvere linna väljakutel ja kaubanduskeskuste juures, kell 15.30 alustatakse aga orkestrite paraadmarssi keskväljakult Vallimäele.

Puhkpillimuusika päev päädib suure galakontserdiga lauluväljakul.

Galakontserdil astuvad Liivi sõnul üles orkestrid nii ühekaupa kui ka suure, 280liikmelise ühendorkestrina, mille peadirigendiks on päeva üldjuht hollandlane Bert Langeler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles