Muugas meenutatakse kirjanik Eduard Vildet

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Vilde.
Eduard Vilde. Foto: Internet

3. märtsil tähistatakse Muuga mõisas kirjanik Eduard Vilde 145. sünniaastapäeva.


Muuga raamatukogu juhataja Maarika Lausvee ütles, et Muugas kasvanud kirjaniku mälestuseks on välja kuulutatud Simuna kihelkonnakoolide õppuritele jutuvõistlus "Minu esimesed triibulised", kuhu on laekunud juba päris palju töid.



"Lapsed on kirjutanud nii isiklikest vitsasaamise kogemustest kui ka elu õppetundidest laiemalt," ütles Lausvee. Kokkuvõtteid jutuvõistlusest tehakse mälestusüritusel.



Mälestusüritusel on külalisteks kirjanik Kalju Saaber, kes on üks Vilde kirjanduspreemia saanutest, ning Eduard Vilde muuseum Tallinnast.



Kohalik näitering esitab katkeid Eduard Vilde loomingust, mis räägivad kirjaniku mälestustest seoses Muugaga, ning vaadata saab 20-minutilist Tõnu Virve filmi "Sõber", mis on vändatud Vilde samanimelise novelli ainetel.



"Kui viis aastat tagasi tähistasime Eduard Vilde 140. sünniaastapäeva, korraldasime tema mälestusele pühendatud kirjanduskonverentsi, seekordne üritus on suunatud eelkõige noortele," ütles Maarika Lausvee. (VT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles