MTV Eesti alustas saadetega eile hilisõhtul

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul kell 22 läks eetrisse MTV Eesti telekanal. Kogu Baltikumis alustasid kolm uut MTV kanalit: MTV Eesti, MTV Latvija ja MTV Lietuva koondnimega MTV Baltic. Eesti vaatajad hakkavad MTV Eestit nägema kaabel-, digi- ja satelliittelevisiooni vahendusel. Esialgu Viasati vahendusel MTV Eestit ei näe.

“MTV Londoni peakontor nimetab meid “Maagiliseks Baltikumiks”, sest suutsime kanali käivitada poole aastaga, samas kui Türgi MTV püüab käivituda juba teist aastat,” ütles MTV Networks Baltic tegevjuht Marius Veselis.

Baltikumis tehti programmivaliku tarvis ka sihtrühmapõhiseid uuringuid ning nende põhjal hakkab MTV Eesti telekanal näitama 70% klippe ning 30% saateid.

MTV Eesti kanalis saab vähemalt 20% programmist olema kohalik. Ülejäänud programmi täidavad rahvusvahelised MTV muusika- ja meelelahutussaated, millel on eestikeelsed subtiitrid. Muusikavideotest näidatakse esialgu 5-10% ulatuses kohalikku materjali.

MTV Eesti VJ-d on Kadri Bussov ja Martin Veisman, kes valiti konkursil üle 1700 kandidaadi seast.

MTV Eesti on OÜ-le TVCorp kuuluv telekanal, mis töötab MTV Networks Europe’ga sõlmitud litsentsilepingu alusel. TVCorpi on finantseeritud investeerimisfirma MartinsonTrigon poolt. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles