Sport: Kaili Sirge võitis universiaadil Torinos sprindis pronksi

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Kaili Sirge võitis eestlastele tuntud suusakuurordis Pragelatos vabatehnika sprindis pronksmedali, edastas ETV sport.

Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna magistrantuuris õppiv Sirge oli oma tippvormi sihtinud just Torinos toimuvale universiaadile. “See on mu hooaja üks tähtsamaid eesmärke. Võin võidelda medalite eest küll! Olen väga rahul!” rõõmustas suusaneiu.

Kvalifikatsioonist sai Tamsalu suusaneiu 65 startinu seast edasi kaheksanda ajaga. Veerandfinaalist pääses Sirge probleemideta järgmisse sõitu, kuid poolfinaalist edasipääs oli raskem: jäädes oma sõidus neljandaks, sai Sirge edasi viimase ajaga. Finaali esimeses kurvis oli rüselus ja kukkumine, kust Kaili Sirge pääses napilt püsti jäädes grupi ette. Sirge lõpetas poolaka Justina Kowalczyki ja Kasahstanist pärit Elena Kolomina järel kolmandana.

Eesti ei ole pärast taasiseseisvumist taliuniversiaadilt võitnud seni ühtegi medalit. Siiani oli parim tulemus kahe aasta tagune neljas koht lumelaudur Mark Duubaselt big air’i hüpetes. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles