Küsitlus: Millised muljed on teil tänavusest Lääne-Viru maavanema vabariigi aastapäeva puhul korraldatud vastuvõtust?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Einar Vallbaumi vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtt Rakvere teatris.
Maavanem Einar Vallbaumi vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtt Rakvere teatris. Foto: Meelis Meilbaum
Ello Odraks

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu kultuurispetsialist

Mina imetlen rahva soovi ja tahet peole tulla, arvestades looduse tempu, mis sel õhtul väljas oli. Pidu oli energiline, rahvas heatujuline ja lustlik, ma ei näinud ühtegi morni kuju. Kõne oli paraja pikkusega, sisukas, lõi positiivse meeleolu ja minu jaoks oli tähtis rõhuasetus kultuurielule. Peol oli silmailu ja kõrvale võlu.

Kui varasemalt on üllatus välja mängitud mingi esineja kaudu, siis tänavu oli minu jaoks üllatus see, et iga piduline sai kaasa tervitustseremoonial endast koos maavanemaga tehtud foto.


Indrek Klammer

põllumajandusettevõtja Viru-Jaagupist

Vastuvõtust jäi väga hea mulje. Programm oli huvitav ja mitte liiga pikk, pikemat võib-olla ei jaksaks kuulatagi, varasematel aastatel on olnud ka pikemaid programme.

Maavanem on ise ettevõtja olnud ja ta kõnest oli tore kuulata, et ettevõtjaid meeles peetakse. Tänavuse vastuvõtu kohta mingit kriitikat küll teha ei oskaks.

Raivo Riim
SA Virumaa Näitused juhataja

Hoogne, avatud ja lõbus programm. Öeldakse, et hea maitse üle ei vaielda, aga minu meelest oli üleminek isamaaliselt sõule järsk - üks laul jäi vahelt puudu.

Isamaalist temaatikat jäi minu hinnangul pisut väheks, ainult hümn ja üks isamaaline laul. Kava ise oli terviklik.
Pidulaud oli väga rikkalik - sellist lauda pole mina veel näinud. Suurepärane muusika kõlas teatri baaris, kus mänginud Pihlak, Rannu ja Kärmik.

Väga tore oli ka pildistamine - vastuvõtule tulijaid pildistati, pärast said külalised kaasa n-ö maakonna auaadressina endast pildi.

Apsakas oli aga see, et pildistamisnurgas ja ka mujal kujunduses olid lipud vales järjekorras: Eesti lipp, keskel maakonna lipp, paremal Euroopa Liidu lipp. Lipuseadus ütleb nii, et lippude poolt vaadates on esimene riigi lipp, siis külalismaad, kes esindatud - neid vastuvõtul ei olnud -, siis tuleb Euroopa Liidu lipp ja alles seejärel kohalikud lipud.

Ja ei saa märkimata jätta, et maavanema abikaasal oli väga kaunis kleit.

Meelis Einstein
Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor

Minu hinnangul oli hea vastuvõtt - palju huvitavaid inimesi koos. Kõige rohkem meeldiski mulle, et oli palju aega inimestega suhelda.


Kultuuriprogrammi suhtes olid mul ootused kõrgemad, aga hea, et programm oli võrdlemisi lühike.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles