Mulluse aasta sporditipud selgunud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta parimaks võistkonnaks tunnistati krossipaar Gert Gordejev - Keit Kivaste.
Eelmise aasta parimaks võistkonnaks tunnistati krossipaar Gert Gordejev - Keit Kivaste. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Virumaa spordiliit annab teada, et 2009. aasta parimad sportlased on spordihuviliste, organisatsioonide ja meedia kaasabil valitud ning sporditähtede ja nende treenerite austamise õhtu toimub 3. märtsil Rakveres Villa Theresas.


Hääletamise aktiivsus oli seekord kolmandiku võrra kõrgem mullusest - spordihuvilised saatsid spordiliitu kokku 374 arvamust, lõplike tulemuste saamiseks liideti avalikule pingereale veel spordiklubide ja omavalitsuste ning spordimeedia arvamus.


Aasta 2009 parima meessportlase tiitli teenis Sten Anslan, kes taekwondo maailmameistrivõistlustel (MM) sai teise ja kolmanda koha võistkonnas, Euroopa meistrivõistlustel (EM) teise koha võistkonnas.

Noormees treenib Ruslan Smirnovi käe all. Teise koha jagu punkte kogus kahevõistleja Aldo Leetoja, kolmas oli kümnevõistleja Mikk-Mihkel Arro.

Aasta naissportlase tiitli pälvis Tudust sirgunud Eesti parim naismaadleja Epp Mäe, kes naistemaadluses oli juunioride MMil ja juunioride EMil kolmas, kadettide EMil sai teise koha ning põhjamaade kadettide meistrivõistlustel tuli meistriks.

Lisaks võitis Epp sumos maailmamängudel esikoha, sumo EMil oli kolmas nii individuaalselt kui võistkonnaga. Maadlusneiu treener on Riho Mäe. Naistest kogus teise koha jagu punkte Tamsalu suusataja Kaili Sirge, kolmas oli Eesti parimaks käsipalluriks valitud Katrin Karuauk Tapalt.

Parimaks noorsportlaseks noormeeste hulgas valiti Haljala valla motosportlane, Euroopa juunioride meistriks motokrossi MX2 klassis tulnud Priit Rätsep, keda treenib Peeter Rätsep.

Tamsalu kahevõistleja Kaarel Nurmsalu tuli konkursil teiseks ning Tapa maadleja Dmitri Gorjuško kolmandaks.

Sportlikumaks neiuks valiti Kaidi Kivioja, kes on Eesti noorte karikavõitja triatlonis, Eesti noortemeister kergejõustikus. Tema treener on Gunnar Tõnning.

Kadrina kergejõustiklane Laura Liisa Lankei oli teine ning Laekvere tubli jooksuneiu Kelly Nevolihhin kolmas.

Parim veteransportlane on Tiiu Pärnik Vinni vallast, tema sai kergejõustiku veteranide MMil N45 klassis teise koha, on Eesti veteranide meister.

Pikamaajooksja Andrus Lein oli konkursi kokkuvõttes teine ning suusataja Ulvar Pavlov kolmas veteransportlane.

Parimaks võistkonnaks osutus motokrossi külgvankrimeeskond Gert Gordejev - Keit Kivaste Viru-Nigulast, nad said motokrossi MMil 28. koha, rahvuste krossil olid Eesti võistkonnaga viiendal kohal.

Maakonna teine võistkond oli 2009. aastal Eesti meistritiitli võitnud Jäneda saalihokinaiskond ning kolmas Rakvere spordikooli U18 võrkpallimeeskond.

Tunnustuse teenis veel Tamsalu kergejõustiklane Sirly Tiik, kes parasportlaste INAS-FID Euroopa IV sisekergejõustiku MV-l sai kaks teist kohta. Treeneriks Liivi Rünk.


Lisaks sportlaste konkursile selgitati sporditähed teisteski kategooriates.

Nii on mulluse aasta sportlik eakas inimene rakverlane Helgi Läänemägi, sportlik pere tuntud suusaperekond Pavo, Õnnela, Marii, Marleen ja Martta Raudsepp Tamsalust, spordiaktivist Jaan Sooniste Võsult, sportlik küla Uudeküla (Tamsalu vald) ja kõige sportlikum ettevõte RMK Kirde regioon.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles