Täna kihutavad Simunas autod õhtupimeduses

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode võidusõit jäärajal.Foto on illustreeriv.
Autode võidusõit jäärajal.Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna, 26. veebruaril korraldab autospordiklubi Rallistar Simunas jää-ja lumerajal öösõidu, mis tähendab, et masinad kihutavad võidu pimedal ajal.


Kohalolijate kirjapanek ja autodokumentide kontroll algab kell 18, esimene masin asub võistlustulle orienteeruvalt kell 20.45.

Ürituse üks korraldajaid Marti Rillo ütles, et õhtusel ajal peetakse talviseid autosõiduvõistlusi Simunas kolmandat korda.

"See on natuke teistmoodi võistlus ja kindlasti annab kogemusi pimedal ajal sõiduks," sõnas Rillo. Öösõit on põnev ka pealtvaatajatele.

Öörallil saavad osaleda kõik soovijad üle Eesti, ühtlasi on see Väike-Maarja valla meistrivõistluste lumerajasõidu III etapp.

Eelregistreerunud on öösõidule 36 osalejat. Kuigi võistlusjuhedi järgi lõppes registreerumine eile õhtul, ütles Rillo , et kuna võistlejaid väga palju ei ole, saab liituda ka kohapeal.

"Rada on päris huvitav- ühtaegu tehniline ja kiire," arvas Marti Rillo.

Simuna ralliraja pikkuseks, mis asub kohaliku kooli kõrval, on ligi 3,5 kilomeetrit, iga osavõtja sõidab kolm vooru, millest kaks paremat läheb arvesse.

Võitjad selgitatakse välja kuues erinevas võistlusklass, sealhulgas peetakse eraldi arvestust naistele , samuti noortele 12-18 eluaastani.

Valla meistrivõistlusi autode jäärajasõidus korraldatakse Simunas neljandat hooaega.

Rallirada rajati Simunasse juba aastaid tagasi ning seda kasutatakse nii talvel kui ka soojematel aastaaegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles